E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMetro inşaatında yangın paniği---

Metro inşaatında yangın paniği

Metro inşaatında yangın paniği
10 Aralık 2010 - 13:04 borsagundem.com

Yapımı süren Maltepe Gülsuyu metro inşaatında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri köpüklü müdahalede bulunuyor

DAHA ÖNCE DE YOL ÇÖKMÜŞTÜ
Geçtiğimiz Haziran ayında, Kadıköy-Kartal Metro inşaatının Bostancı mevkiinde, E-5 üzerinde 7 metre derinliğinde çökme meydana gelmişti. Trafikte seyreden bir çok araç çukura düşerek büyük tehlike atlatmıştı.
Kadıköy-Kartal Metrosu’nun Maltepe Huzurevi Durağı’ndaki havalandırma bacasının inşaatında öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Maltepe Gülsuyu Köprüsü’nün yanında inşaatı süren Kadıköy-Kartal Metrosu Huzurevi Durağı’nda yangın paniği yaşandı. Öğle paydosu sırasında yerin 17 metre altında çıkan yangın, kısa süre içinde beton dökümünde kullanılan tahta kalıpların bulunduğu bölüme yayıldı. Yoğun dumanı gören işçiler hemen itfaiye ekiplerine haber vererek, inşaat alanını boşalttı. Yangın ihbarından kısa süre sonra inşaat alanına gelen Maltepe İtfaiyesi’ne bağlı ekipler, alevlerin bulunduğu bölüme hem havalandırma bacasından hem de metro zemininden müdahale etti.
Yaklaşık 100’e yakın tahta kalıbın bulunduğu bölümde etkili olan yangında, ölen ya da yaralanan olmadı. Kalıpların büyük bir bölümünün kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Maltepe ve Kartal İtfaiyesi’ne bağlı ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
YOĞUN DUMAN ETKİLİ OLDU
Tahta kalıpların arasında plastik hammaddelerin de olması nedeniyle zaman zaman havalandırma bacasından yoğun duman çıktığı gözlendi. Yangının elektrik tesisatına da zarar vermiş olabileceğini belirten yetkililer, ölen ya da yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu söylediler. Söndürme çalışmalarını izleyen işçiler, yangının öğle paydosu sırasında çıkmış olmasının şans olduğunu ifade ettiler.
Yetkililer, yangının elektrik tesisatındaki bir kısa devre nedeniyle çıkmış olabileceğini ve çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)