Yunanistan beklentileri ve Fed desteğiyle risk iştahı arttı, dolar içeride 1,73'e indi
www.borsagundem.com
8.2.2012 - 15:07
Yunanistan'ın borç takası anlaşmasında sona yaklaştığı beklentileri ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları sonrası Euro/dolar paritesi yükseldi; içeride dolar düştü.
Artan risk iştahı sonucu diğer gelişmekte olan piyasalara paralel dolar/TL 1,7350'ye kadar geriledi.
Euro, Yunanistan'ın ikinci mali yardım paketine hak kazanması için gereken tasarruf tedbirlerini alabileceği beklentilerinin desteği ve yatırımcıların kısa pozisyonlarını azaltmalarına bağlı olarak 12 Aralık'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,3289 doları gördü.
İşlemciler Euro'nun 100 günlük hareketli ortalaması olan 1,3334 dolarda dirençle karşılaşmasını bekliyorlar.
Bankacılar ayrıca Fed Başkanı Bernanke'nin dün yaptığı konuşmada, cuma günü açıklanan istihdam rakamlarından pek de memnun olmadıklarını belirterek, 2014 yılı sonuna kadar faizleri istisnai düşük seviyede tutacaklarını yinelemesinin de risk iştahını desteklediğini belirtiyor.
Bernanke, Senato'nun bütçe komisyonuna yaptığı açıklamada geçen hafta yaptığı konuşmaya çok benzer ifadeler kullanarak, "Avrupalı yetkililerle yakın iletişim halindeyiz. Durumu yakından izlemeye devam ediyoruz. ABD finans sistemini ve ekonomisini koruyacak her türlü adımı atmaya hazırız" dedi.
Bir bankanın döviz işlemcisi, "Euro, dolar karşısında 1,3235 seviyesini kırmasıyla hızlı yukarı hareketini sürdürdü. Gelişmekte olan piyasalar bu harekete ilk etapta tepki vermedi ancak gece işlemlerinde ve Asya seansında tepkiyi gördük. Fed Başkanı Ben Bernanke dünkü konuşmasında farklı birşey söylemedi, 2014 gevşek para politikası devam edecek dedi ki bu her zaman dolara satış getirir" dedi.
Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Selim
08 Şubat 2012 Çarşamba 15:58
Helal olsun MERKEZ BANKASINA.1.90 dan dolar sattı..1.73 den yerine koysa,dünyanın karını yapar.daha düşecek dolar,,çünkü ABD,karşılıksız dolar basıyor.
Uc kurusluk yunandan bize ne doviz dusmesi turkiye icin iyi degil dovuz cikarsa issizlik cogalir cari acikta dusme olmustu biraz simdi yine cikcek gene bu ulke dovuz hastasi.
Borsagundem.com'da
yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda
degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy
yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri
arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde
sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve
tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu
görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar
dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna
inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki
bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde
kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve
yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada
yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için
hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..