E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLig 22 takım 2 grup---

Lig 22 takım 2 grup

Lig 22 takım 2 grup
28 Şubat 2012 - 13:29 borsagundem.com

Bu sezon düşmenin olmayacağı ve Ankaraspor’un tekrar Süper Lig’e döneceği sistemde önümüzdeki yıl iki grupta toplam 22 takım yer alacak.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun, yeni dönemde Süper Lig takımlarına sürpriz yapacağı açıklandı. Mehmet Ali Aydınlar’ın döneminde UEFA ile yapılan görüşmelerin ardından harekete geçen Başkan Yıldırım Demirören, ilk olarak UEFA Başkanı ve yönetimi ile yaptığı temaslar doğrultusunda Türk futbolunun bu sezon yaşadığı şike ve teşvik olayından dolayı ağır yaptırımlardan vazgeçirmeye çalışıyor. Demirören, Başkent’te kulüp başkanları ve delegeler ile yaptığı toplantıdaki açıklamaları yüreklere su serpti.
Demirören’in yaptığı görüşme sonrası, bu sezon küme düşmenin kaldırılması ve yeni sezonda Süper Lig’in 22 takımla oynanması konusunda UEFA ve FIFA yetkililerini ikna ettiği iddia edildi.
Yargıyı bekleyecekler
Yıldırım Demirören’in yeni dönemde Süper Lig’de küme düşmenin olmayacağı, Bank Asya’dan ise 3 takımın alınacağını ve açtığı davayı kazanan Ankaraspor’un, Süper Lig’e alınmasının kesinleştiği vurgulandı. Böylelikle Süper Lig’in 22 takımla ve play-off sistemi ile oynanacağı belirtildi. Ayrıca federasyonun 22 takımlı Süper Lig’i iki gruba bölüneceği de gelen haberler arasında.
Öte yandan Trabzonspor’un geçen sezonun lig kupasının Fenerbahçe’den alınıp, kendilerine verilmesi isteği için Yıldırım Demirören’in, yargı kararını bekleyeceği ve mahkeme aşaması karar vereceği öğrenildi.
59’da iki grup vardı
TÜRKİYE 1. Futbol Ligi şimdiki adıyla Süper Lig’in başlangıç tarihi 1959 olarak kabul edilir. 1959 yılında düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi’nin ilk sezonunda maçlar, 8’er takımdan oluşan Beyaz ve Kırmızı adlı iki grupta oynandı. O tarihteki statü uyarınca beyaz grubun lideri Fenerbahçe ile kırmızı grubun lideri Galatasaray finalde karşılaştı. İlk maçı Galatasaray 1-0, ikinci maçı ise Fenerbahçe 4-0 kazanınca, Türkiye 1. futbol Ligi’nin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu. Bu sezondan sonra ise grup sistemi kaldırıldı ve Türkiye 1. Ligi bugünkü statüsü ile oynanmaya başlandı. İsmail Er / Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ender29 Şubat 2012 08:35

    Hiç olmassa 28 takım yapda 14-14 lü gruplar olsun. Şimdi 11-11 li grup olur mu?

  • ismail28 Şubat 2012 13:37

    iki gruplu bir sistem çok kötü bir düşünce olur

  • gökhan berker28 Şubat 2012 13:34

    demirören saçmalığı başlamış bulunuyor hayırlı olsun.şikecileri ve tabikide kendilerin kurtarmak için türk futbolunu ateşe atacaklar.bu zengin çocukları ellerinde oyuncak yaptılar futbolu