E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDOLAR ÇIKIŞA MI GEÇECEK?---

DOLAR ÇIKIŞA MI GEÇECEK?

DOLAR ÇIKIŞA MI GEÇECEK?
02 Nisan 2010 - 16:30 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası tarafından bugün yayımlanan bir raporda, 2010 yılında doların çıkış yapmasının beklendiği ve küresel petrol fiyatlarında da ılımlı artışların gerçekleşebileceği belirtildi.

Bankanın küresel finans piyasaları üzerine hazırladığı geniş kapsamlı raporda, yuanın daha konvertibl hale getirilmesi yönündeki reformlara yönelik çalışmalara devam edileceğinin de altı çizildi. Banka ayrıca aralarında ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu bazı gelişmiş ülkelerin kredi notlarının düşürülebileceği riski bulunduğuna da dikkat çekti. Küresel varlık balonları ve enflasyona ilişkin risklerin arttığına dikkat çekilen raporda Batı'daki bazı bankaların yüksek miktardaki açığa çıkmamış geri dönmeyen kredilerinin bulunduğu ve bunların dünya ekonomisi için tehdit oluşturduğu belirtildi. Raporda ayrıca, altın fiyatlarının 2010'da sınırlı artış potansiyeline sahip olduğu, bakırın da aralarında bulunduğu bazı metallerin ise yüksek seviyelerde seyretmesinin beklendiği ifade edildi. Öte yandan dolar, yen karşısında yedi ayın en yüksek seviyesine yükselerek 94.06 yenin üzerine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)