22 Mayıs 2012 Salı
IMKB100 56.540 DJI 12.504 EUR 2,3350
IMKB30 67.559 DAX 6.331 USD 1,8300
 
Son Dakika Tümünü Göster
01:19 Memur zammında son açıklama
01:16 Dow'daki düşüş sona erdi
01:15 Tüm şirketlerin ilk çeyrek karları
01:15 11 holding hissesi önerisi
01:07 Ceylan operasyonunda son perde
 
 
Gündem
BAŞBAKAN'DAN 'ŞEREFSİZ' ÇIKIŞI
BAŞBAKAN DAN   ŞEREFSİZ  ÇIKIŞI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlenen mitingde halka seslendi

www.borsagundem.com
 
6.9.2010 - 09:45

Konuşmasında yargının bağımsız olması gerektiğini belirten Erdoğan, Öcalan'la görüşme iddialarıyla ilgili sert konuştu. Erdoğan iddialarınızı ispat etmezseniz 'şerefsizsiniz' dedi. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Bayramda 3 gün İstanbul’da sizlerle birlikte olacağım. Bayramı birlikte geçireceğiz. İleri demokrasi isteyenler evet diyor. Çetelere dur demek isteyenler evet diyor.

Önünüzde iki seçenek var. Bir tarafta darbe anayasası. Bunu sandıklara gömeceğiz değil mi? Bir tarafta milletimin anayasası. Güzellik burada zaten. Çünkü kayıtsız şartsız egemenlik milletindir. Bunu tartışmak olur mu?

Son gece kaset oyunlarıyla bize fatura kesmek istediler. Soruldu “aday değilim” dediler. Genel başkanıyla evinde kol kola fotoğraf çektirdiler. Ama aradan 24 saat geçti bir de baktık ki “adayım” dediler. Bu nasıl dürüstlük. Söz ağızdan bir kere çıkar.

CHP’YE AFİŞ CEVABI
Sayın Kılıçdaroğlu bize dürüstlük dersi verme. 24 saat önce farklı 24 saat sonra farklı konuşuyorsun.
Başörtülü kardeşlerimin kıyafetini rahibelere benzettiler. Utanmadan sıkılmadan hükümet görevini yapsın dedi. Hükümet onun talimatıyla değil ama eşeği sağlam kazığa bağlamak amacıyla görevini yaptı ve bunun Avcılar Belediyesi tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı.

Bize gelip dürüstlük dersi verme. Bu sizin ilk yanlışınız değil. İçişleri bakanımız açıklamayı yaptı. Senin şimdi milletten de bizden de özür dilemen gerekir. Ama bu bir cibilliyet meselesi. Sen kalkacaksın bu ülkede benim başörtülü kardeşime rahibe benzetmesi yapacaksın.

Ak Parti ANAYASASI DEĞİL
Biz istiyoruz ki devlet karşısında hiç kimse kendini ötelenmiş hissetmesin. Etnik kökeninden dolayı hor görülmesin. Zengine ayrı fakire aykırı hukuk olmaz. Zayıf için ayrı güçlü için ayrı muamele olmaz.

Ak Parti kendi Anayasa’sını yapıyor diyorlar. Biz CHP’ye gittik mi? Gittik. MHP’ye gittik mi? Gittik. Allah aşkına bunlar devlet ciddiyeti nedir bilenlerden değil. Bunlara devlet falan asla teslim edilemez.

BU BAĞCI SİZİN DAYAĞINIZI YEMEZ
Enteresan sayın Toptan yazı yazdı ve bu yazıya CHP biz üye vermeyiz dedi. Biz orada bile nasıl davrandık biliyor musunuz? Biz parlamentonun yüzde 65’ine sahibiz. Bu halde biz iki üye vereceğiz, 99 tane üyesi vardı CHP iki üye verecek, 60 küsür üyesi olan MHP iki üye verecek, BDP iki üye verecek. Buna rağmen yine kaçtılar. Bunların uzlaşma dilinde, uygulamada yok. Bunların derdi üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek. Ama kusura bakmayın. Bu bağcı, sizin dayağınızı yiyecek bir bağcı değil. Milletin dışında kimse bu bağcıya dayak atamaz.

Gazetelerin arkasında her gün bir maddenin ilanları çıkıyor. Mevcut madde nedir, ne olması gerekir onu açıklıyoruz. Muhalefet diyor ki o kadar parayı nereden buluyor?

SAYIN BAHÇELİ SEN KULLANMADIN MI?
Ey CHP, ey MHP sen hazineden para alıyor musun? Ben de hazineden para alıyorum. Bu paralarla yapıyoruz. Sen bu paraları nerede harcıyorsun bilemem. Ama ben burada harcıyorum. Diyor ki devletin arabasıyla geziyor. Evet bugüne kadar böyle gezdim. Bu bana yasayla verilen bir hak. O araç gereçler makama tahsislidir. Fakat bunu bile saptırıyorlar. Devletin imkanlarını kullanıyorlar diyorlar.

Siz devletin 3.5 yıl başında oldunuz sayın Bahçeli? Sen bunu kullanmadın mı Sayın Bahçeli?

SENDEN KAFATASI MİLLİYETÇİSİ OLUR
Bunlar milliyetçiyim diyorlar. Senden olsa olsa anca kafatası milliyetçisi olur. Sizden devraldığımız iktidarda, merkez bankamızın kasasında 26.5 milyar dolar vardı. Türkiye’nin milli bankasına bu yakışır mı? Şimdi ne var? 75 milyar dolar var. Farkımız bu. Halep oradaysa arşın Kazlıçeşme’de.

Nemalar diye bir olay vardı. Yani işçilerden memurlardan kesilen para. Ne kadar kesildi? 13.5 katrilyon. İktidara geldik önüme getirdiler. Dediler ki böyle böyle borcumuz var. Dedim ki devlet işçisine memuruna borçlu olur mu? Hemen sendikalarla masaya oturduk. 13.5 katrilyonu biz ödedik biz.

Şu anda Türkiye’nin büyüme hızı yüzde 11.7 oldu. Yani dünyada dördüncüyüz, Avrupa’da birinciyiz.

BONO KAHKAHA ATTI
Yargı bağımsız davranacak. Davrandın davrandın. Bana davrandın. Çünkü ben bizzat bunun bedelini ödedim. Yargıtay’da belli bir mezhebi grup, bu noktada öyle yaklaştı. Yaptığım neydi benim? Yalnızca bir şiirdi, bir şiirin bedeliydi.

Az önce U2 Bono ziyaretime geldi. Yahu sen neden dolayı girmiştin içeri. Dedim bu konudan dolayı. Kahkahayı bastı.

Diyarbakır cezaevinde, Mamak’ta Sincan’da bunların hepsini biliyoruz. Bizi de Metris’e uğrattılar, Selimiye’ye uğrattılar. Biz de oralardan geçtik. Orada özgürlüğün tadını aldık. Demokrasi öğrendik. Bunlar muhtar bile olamaz diyorlardı.

SİLİVRİ'DE AVUKAT, İSTANBUL'DA DEMOKRAT OLAMAZSIN
1960 Anayasa’sına kim çanak tuttu? CHP. 28 Şubat’ta kim dut yemiş bülbüle döndü? CHP. 27 Nisan bildirisinin altına imzamızı atarız. Kim dedi? CHP. Yargıyı nasıl siyasallaştırdıklarını biliyorsunuz. 12 Eylül’de hayır çıkması için İmralı’yla anlaşmayı konuşan, yargıçlara kimse kendi noktasından tek söz etmiyor. Sen siyasi partisin, sen ana muhalefet partisisin. Sen Silivri’de avukat İstanbul’da demokrat olamazsın.

Şu lafa bak. Kendisine diyorum ki, Anayasa Mahkemesi’ni ana muhalefet mahkemesi haline getirdiniz.

Çıkmış diyor ki ben darbe tanklarının önünde dururum. Geç geç. Özgürlüklerin önüne mayın döşerken, özgürlükten yana olamazsın. Bizler bu yola çok farklı çıktık. Sekiz yılda çok ciddi mesafe aldık. Ben CHP’li kardeşlerime diyorum ki bu tutarsızlıkları görün.

İSPAT ETMEZSENİZ ŞEREFSİZSİNİZ
İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Benim veya arkadaşlarımın bir terörist başıyla, masaya oturduğunu, anlaştığını ispat edemezsiniz şerefsizsiniz. Biz şu sekiz yılda verdiğimiz mücadelede, bir Yüksekova’da Şemdinli’de mücadele verirken, bunlar Ankara’dan terör örgütüne destek yağdırıyorlar. Terörü konuşalım dedik. Randevu istedik evet demediler.

Bazı satılık gazetelerimiz var. Yalan uydurma haberlerle iftira kampanyalarınızı biliyoruz. Bunlara sadece sabrediyoruz. Yargıdan aldığımız cevaplar belli. Yargı ne diyor biliyor musunuz? Siyasetçi bu hakaretlere alışmalı diyor. Bunlar ağır eleştiri sınıfına girer diyor. Hakaret demiyor. Peki aynısını ben sana yapsam o zaman ne diyeceksin? O zaman ben siyasetçi değilim diyeceksin. O zaman diyorum. Çıkar cübbeyi çık meydana. Ayıptır yahu. Bu ülkenin Başbakan’ına kalkıpta Türk’üm demekten kaçınan bir Başbakan hakaretini bir yargı mensubu olarak nasıl yakıştırabiliyorsun?
Mücadelemi ülkem için verdim. Dünyanın dört bir yanında ne için verdik? Bunlar dürüst davranmıyorlar. Ama bilesiniz ki o verdikleri kararlar, 1960 mahkemesine Menderes’i idama götürenler gerekçe yazamadılar. Dedikleri şuydu: Bizi buraya getiren irade böyle istedi, böyle yaptık dediler.


Faydalı Linkler
 
  En düşük konut, otomotiv ve bireysel kredi hangi bankada?
  Gençlik hapı Celergen Türkiye'de
  Yaşlanma sürecini yavaşlatın, bitkilerle sağlığınıza kavuşun
  Zayıflama, Kalp damar sağlığı, Kolestrol, Ağrılar, Kemik erimesi, Karaciğer sağlığı, Besin takviyesi
 

  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

Bu kategorideki diğer haberler

KILIÇDAROĞLU'DAN 'EVET' ŞARTI

PONPON KIZLARA 'İRAN' AYARI

EHLİYET İÇİN 690 DEFA SINAVA GİRDİ

'HAYIR 'TRAVMA' YARATIR'
» KPSS'DEN SONRA YGS ŞOKU » 15 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR HURDAYA AYRILIYOR
» 15 GÜNDE MİLYONER OLDU » REFERANDUMDA NEYİ OYLAYACACAĞIZ?
» AMAN DİKKAT! » RUSLARIN TATİL ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR
» 7 AYLIK PETROL FATURASI 11.5 MİLYAR DOLAR » IPHONE 4'Ü ŞİMDİ ALMAYIN!
» GOOGLE'IN SIRRI ORTAYA ÇIKTI » BU GECE KADİR GECESİ
» RUSLAR REKLAM İŞİNİ ABARTTI » İSTANBULLULAR BU YOLLARA DİKKAT!
» BU DA JAPON SAMBASI! » MASLAK'TAN 2 MİLYAR DOLAR BEKLENİYOR
» TOPARLANMA İÇİN FIRSAT VAR » ERDOGAN'IN ÖNÜNDEKİ SON ANKET SONUÇLARI
» ARDA ÜZERİNDEN OYNANAN BÜYÜK OYUN » EŞİN ARAP SEN GÜRCÜSÜN, PEKİ OĞLUN NE?
» EN YAŞANILIR KENTLER AÇIKLANDI » BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE BUNLARA DİKKAT EDİN
Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
22.05.2012 04:53:07
Canlı Yayın
Bu hisseler NEDEN çıktı?
21.05.2012 TBORG: Sermaye artırım kararı
21.05.2012 GEDIZ: Vurgun hazırlığı mı?
21.05.2012 UCAK: Spekülatif
21.05.2012 NUGYO: Birleşme sonrası hareket
21.05.2012 IDAS: Yabancı ortak geliyor
Tümünü Gör »
Bu hisseler NEDEN düştü?
17.05.2012 FENER: Beklenti sona erdi
15.05.2012 GSRAY: Beklenti bitti
14.05.2012 ATAC: Patron satışı
14.05.2012 CEYLN: Spekülatif
14.05.2012 FENER: Şampiyonluk kaçtı
Tümünü Gör »
 
Çok Okunanlar
Bugün Bu hafta Bu ay
  Elif Batu Yener ile
Özel Haber
Borsalar ekonomi ve siyaset kıskacında
  Doğan Özdemir ile
Teknik Bakış
Moody's ve S&P gerçeği
  Taylan Şahin ile
Mali Bakış
Borsada manipülasyon suçu
  Serkan Elidolu ile
Finansal Bakış
Türkiye Muhasebe Standartlarına ilişkin açıklamalara giriş
  Baycan Şabudak
Yatırımcının Avukatı
İMKB uyuşmazlıkları ve şikayet prosedürü
  Ali Ağaoğlu ile
Piyasaların Rotası
Yorgun piyasalar bu hafta dinlenir mi?
  Serbülent Aksayar ile
Yeni Medya Notları
Yürek hoplatan dekolte videosunu kimler izledi?
Aracı Kurum Raporları
10:53 Borsadaki düşüş alım fırsatı
09:22 İMKB'de yatay açılış bekleniyor
08:52 Güne bakış, borsa rehberi
08:36 Güne bakış, borsa rehberi
08:51 Güne bakış, borsa rehberi
Hisse Öneri Listesi
18:28 AL sinyali veren hisseler
18:21 SAT sinyali veren hisseler
01:15 Tüm şirketlerin ilk çeyrek karları
01:15 11 holding hissesi önerisi
11:23 Oyak Yatırım'dan 3 tavsiye
Teknik Analiz
09:19 İMKB'de bugün (Tekstil Yatırım)
09:06 Teknik bakış (Şeker Yatırım)
08:50 Günlük bülten (Turkish Yatırım)
09:12 İMKB'de bugün (Tekstil Yatırım)
09:02 Teknik bakış (Şeker Yatırım)
VOB
09:00 VOB'da düşüş bekleniyor
08:43 VOB üyelerine yeni sermaye şartı!
07:36 Vadeli işlemlerde vergi sıfırlandı
08:57 VOB'da yatay açılış bekleniyor
08:57 VOB'da düşüş bekleniyor
YükselenlerDüsenlerHacimDünyaParite
  Hisse Fiyat % Değişim  
  NUGYO 5,14 17,08
 
  UCAK 2,47 11,26
 
  GEDIZ 2,90 10,69
 
  ORGE 3,56 10,56
 
  TBORG 2,66 10,37
 
  MATAS 3,45 8,83
 
  SASA 1,38 7,81
 
  CEYLN 1,60 6,67
 
  GLRYH 0,96 6,67
 
  INDES 3,01 5,99
 
Islem Hacmi ArtanIslem Hacmi Azalan
  Hisse Fiyat % Değişim İşlem Hacmi  
  NUGYO 5,14 17,08
13.579.086  
  SASA 1,38 7,81
25.070.919  
  MAKTK 1,61 4,55
35.720.282  
  YKBNK 3,09 2,32
68.072.508  
  THYAO 2,75 2,61
45.364.310  
  FMIZP 22,25 5,70
19.655.016  
  ORGE 3,56 10,56
5.959.720  
  UCAK 2,47 11,26
5.250.334  
  BRISA 377,00 1,07
52.710.438  
  MATAS 3,45 8,83
4.513.106  
AmerikaAvrupaAsya
  Borsa Kapanış % Değ. Saat  
  Argentina MERVAL (Delayed) 2.122 0,63
23:07  
  Bovespa, Sao Paulo 54.513 3,81
23:11  
  DJ Industrial 12.369 1,09
23:02  
  Mexica IPC 37.261 -1,04
23:05  
  Nasdaq Composite 2.779 2,46
23:53  
  SP500 Future 1.316 -0,13
23:54  
  Turkcell Newyork 11 -0,18
23:39  
  US30Yr TB Yield 3 0,00
21:58  
Alternatif Piyasalar
  Cinsi Fiyat %  
  Altın USD/Ons
1.595,4500 0,37  
  Altın TL/Gr
93,8000 0,00  
  Brent Petrol Spot (Delayed)
110,3000 2,07  
  EUR/TRL
2,3350 -0,03  
  EUR/USD
1,2796 -0,09  
  GBP/TRL
2,8872 0,08  
  USD/JPY
79,3350 0,05  
  USD/TRL
1,8245 0,10  
Serbest Piyasa Altin
  Adı Fiyat %  
  Cumhuriyet Altını 623,0000 -1,74
 
  Külçe Altın (Dolar) 50.970,0000 -0,25
 
  Külçe Altın (Euro) 39.923,0000 -0,18
 
  Serbest 0.995 Has Altın TL/Gr 92,8880 -0,09
 
  Serbest Piyasa Altın TL/Gr 93,7438 -0,53
 
  Spot Altın TL/Gr 93,3410 -0,11
 
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ad-Soyad
E-posta
Foto Galeriler
Videolar

 
Tüm hakları Gündem Medya Grubu'na aittir. finansgundem.com  |  borsagundem.com  |  otomobilsayfasi.com
Künye  |   Iletisim  |   RSS  |   Borsa Gündem'i Ana Sayfam Yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle
Borsagundem.com'da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..