Bursa mitinginde Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu
www.borsagundem.com
7.9.2010 - 20:07
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'yı da hızlı tren ağına bağlayacaklarını belirterek, ihalenin 18 Ekim'de yapılacağını ve inşaatın hızla gerçekleştirileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingini Hüseyin Üzmez davasının mağduru B.Ç.'nin babası Bekir Ç. de izledi.
Erdoğan, Fomara Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdıklarını ifade ederek, "Ankara'yı hızlı trenle Eskişehir'e bağladık. Konya bitiyor. Ankara-İstanbul, Ankara-Sivas devam ediyor. Bugün Bursalı kardeşlerime bir müjde veriyorum. Bursa-Bilecik yüksek hızlı tren yolunun ihalesine 18 Ekim'de çıkıyoruz. İnşallah süratle dozerleri çalıştıracağız. Bursa yüksek hızlı trene kavuşacak. Bursa'yı Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Kocaeli'ne, Konya, Yozgat, Sivas'a yüksek hızlı trenle bağlıyoruz. Bursa'ya yakışan budur. Bunu Bursa'ya biz kazandırıyoruz. Bunlar yetmez. Türkiye'ye çok daha fazlasını kazandırmak zorundayız. Her alanda Türkiye'yi birinci sınıf yapmak zorundayız. Türkiye'yi her alanda şaha kaldırmak zorundayız" dedi.
Erdoğan, eğitimde 8 yılda Bursa'ya 4 bin derslik, 24 bin 293 bilgisayar kazandırdıklarını ifade ederek, "Bursa'ya ikinci üniversite geliyor. Sağlıkta 8 yılda Bursa'ya 426 milyon lira yatırım yaptık. Ekim 2009'da aile hekimliğine geçtik. Özel doktorunuz var. Bu iktidar getirdi. İznik ve Karacabey Adalet Saraylarını bitirdik. İnegöl Adalet Sarayı'nın inşaatına devam ediyoruz. Gemlik ve Mudanya Adalet Saraylarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bursa'da TOKİ aracılığıyla 14 bin konut inşaatı başlattık. Bu
konutlarda oturan vatandaşlarımız memnunlar. 2002 yılına kadar Bursa'da 198 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz 8 yılda 196 kilometre yaptık. 79 senede yapılanı biz 8 senede yaptık. Yenişehir havaalanında 2002 yılında 169 yolcu vardı. 2009 yılında 400 kat artarak 73 bin 490'a yükseldi. Bursa'daki Roman kardeşlerimle ilgili evlere başlıyoruz. Ziraat Bankası 2002 yılında 7 milyon kredi vermiş. 2010 yılında biz 53 kat artışla bunu 369 milyon liraya yükselttik. Yüzde 59 faiz, yüzde 5.2'ye düştü. Nereden nereye. Eğer damlama sulama yaparsa sıfır faiz. Çiftçilerimize 361 milyon lira kullandırdık. Vakıflar olarak 138 tarihi eser onardık" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın mitingini izlemeye gelenler arasında Hüseyin Üzmez davasının mağduru B.Ç.'nin babası Bekir Ç. de vardı. Bekir Ç., Başbakanın konuşmasını ilgiyle takip etti.
Borsagundem.com'da
yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda
degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy
yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri
arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde
sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve
tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu
görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar
dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna
inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki
bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde
kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve
yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada
yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için
hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..