E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatmerciler net kârını yüzde 63 artırdı---

Katmerciler net kârını yüzde 63 artırdı

Katmerciler net kârını yüzde 63 artırdı
25 Mart 2011 - 14:27 borsagundem.com

Katmerciler 2010 yılında net kârını yüzde 63 artırdığını açıkladı

2010 yılı mali sonuçlarını açıklayan Katmerciler, net aktif toplamını yüzde 42, faaliyet kârını yüzde 46 oranında artırırken, net kâr marjını da yüzde 7’den yüzde 13’e çıkardı. Şirketin özkaynak kârlılık ise oranı yüzde 30 olarak gerçekleşti. 
Katmerciler’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 yılında net kârını yüzde 63, faaliyet kârını yüzde 46 ve net aktif toplamını da yüzde 42 artırarak 59,550 milyon liraya yükseltti.
2010 yılını 61,6 milyon liralık toplam satış geliriyle kapatan Katmerciler, 2009 yılında 4,870 milyon liralık net kârını, 2010 yılında yüzde 63 oranında artırarak 7,927 milyon liraya yükseltti. Şirket, 2009 yılındaki 7,137 milyon lira olan faaliyet kârını yüzde 46’lık artışla 2010’da 10,405 milyon liraya çıkardı. Net kâr marjını da 2009 yılındaki yüzde 7 düzeyinden, yüzde 13’e yükselten Katmerciler’in faaliyet kârı marjı da 2010’da yüzde 11’den yüzde 17’ye yükseldi. Özkaynağını bir önceki yıla göre yüzde 137 oranında artırarak 26,474 milyon liraya yükselten 2010 yılında 26 milyon liralık ihracat yapan şirket, toplam gelirlerinin yüzde 42’sini yurtdışı pazarlardan elde etti.
Katmerci: “Özellikle yatırımcılarımız adına kâr artışımızdan çok memnunuz”
Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Katmerci, 2010 yılı mali sonuçlarına yönelik değerlendirmesinde, Katmerciler’in 2010 yılının, büyük ölçüde öngörülerine uygun bir şekilde tamamlandığını belirterek, “2010 yılında sağlıklı, istikrarlı ve en önemlisi oldukça kârlı bir performans ortaya koyduk. İMKB’ye yeni adım atmış ve Kasım 2010’dan bu yana işlem gören bir şirket olarak, özellikle elde ettiğimiz kâr artışı, kurumumuz, hissedarlarımız ve yatırımcılarımız adına bizleri çok mutlu etti. 25 yıllık tarihimizle geldiğimiz borsada açıkladığımız ilk mali performansla, yatırımcılarımızın güvenine karşılık verebilmiş olmanın huzurunu taşıyoruz. Hedefimiz, yeni yatırımlarımızla birlikte bu trendi devam ettirerek, bir yandan pazarın büyümesinde öncü rol oynarken, diğer yandan ulusal ve uluslararası pazardan daha fazla pay alabilmek” dedi.
Katmerciler’in, şirketin yurtiçi ve yurtdışı büyüme politikası doğrultusunda yeni yatırımlara hız verdiğini ifade eden Mehmet Katmerci, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut üretim tesislerini büyütmek üzere inşa edeceği fabrikanın temelinin önümüzdeki haftalarda atılacağını hatırlattı. Katmerciler’in sektörünün en büyük ihracatçısı olduğuna dikkat çeken Mehmet Katmerci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yaklaşık 6 milyon liralık yatırım öngördüğümüz ve 100 kişiye istihdam imkanı sağlayacak yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 30 düzeyinde büyüteceğiz. Bu fabrikamızda yeni ve ileri teknolojiye dayalı farklı ürün modelleri üretimini planlıyoruz. Böylece, rekabet gücümüzü artırmayı, özellikle yurt dışı pazardaki konumumuzu daha da güçlendirmeyi, yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyoruz. İhracata yönelik her yeni üretim ve satış, sadece Katmerciler için değil ülkemiz ekonomisi için de katma değer yaratacaktır. Yeni fabrikamızda Temmuz ayında üretime geçmeyi planlıyoruz.”
Mehmet Katmerci, Fransız Gimaex International ile İzmir merkezli olmak üzere yüzde 50’şer ortaklıkla yeni bir şirket kurma yönündeki görüşmelerin de olumlu bir seyir içerisinde devam ettiğini kaydetti.
Yeni şirketin temel hedefinin uluslararası pazarlar olacağını belirten Katmerci, “Uluslararası pazarlarda çok büyük bir potansiyel var. Kendi alanının öncü ve lider şirketlerinden Gimaex International, ileri teknolojisi ve farklı ürün geliştirme yetenekleriyle Katmerciler’e yeni pazarlar kazandırabilecek bir şirket. Bu ortaklığın, hem şirketimiz, hem de hissedar ve yatırımcılarımız için değer yaratacağına, sektörünün en büyük ihracatçısı durumundaki Katmerciler’in bu konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.
Mehmet Katmerci, muhtemel yeni ortaklıkla ilgili olarak sermaye payı hariç olmak üzere Katmerciler’den herhangi bir nakit kaynak aktarımının kesinlikle söz konusu olmayacağına dikkat çekerek, özellikle itfaiye ekipmanı konusunda uzmanlaşacak yeni şirketin, Katmerciler’in ulusal ve uluslararası ölçekte daha hızlı büyümesinin de katalizörü olacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)