E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz95 bin puan teknik olarak ana destek---

95 bin puan teknik olarak ana destek

95 bin puan teknik olarak ana destek
09 Ekim 2018 - 08:48 borsagundem.com

Borsa İstanbul'daki kararsız seyir devam ediyor

BİST100 yeniden 50 Günlük Ortalamasının Üzerinde

Ekim ayının başıyla birlikte izlediğimiz satışlar 100.000 direncinden gelirken, bankaların öncülüğünde gelen düşüş, yeniden bankaların desteğiyle kendini yukarı çevirmiş durumda. Aslında dün sabah satıcılı açıldık fakat ikinci seansta bankaların katkısıyla yön yukarı dönerken, bankaların bu hareketine endekste ağırlığı yine yüksek olan sanayi ve hizmetler sektörü katılmış değil. Endeksi en çok yukarı çeken 5 şirketten 3’ü banka olurken, TCELL, TKFEN, BIMAS, AEFES ve EREGL'nin endeksi nette aşağı çektiğini izledik. Piyasanın yeniden 50 günlük ortalaması üzerine yerleşme isteği olumlu fakat altını çizelim ki bu bölge üzerindeki kalıcılık ve yükselişe özellikle sanayi şirketlerinin katılması gerekiyor.

Dışarıda başta İtalya’daki mali endişelerin yarattığı etkiyi ve Asya piyasalarında ise Çin’i ana gündem olarak takip ediyoruz. İtalya’da 10 yıllık tahvil faizi 2014 yılından sonraki en yüksek seviyeye gelirken, Euro’nun da baskı göreceği şekilde Almanya – İtalya faiz makası da yükseliyor. Bu da Avrupa borsalarında baskı yaratsa da Türkiye piyasalarındaki fiyatlama farkı bir yönde ilerliyor. Diğer taraftan Brexit tıkanıklığı da yarattığı belirsizlikle birlikte Sterlin ve Euro üzerinde de baskı yaratmakta. 1,15’in altına geçen EURUSD paritesi ve 1,30’lara kadar düşüş gösteren GBPUSD paritesi Avrupa’nın genel özetini oluşturuyor.

Gelelim içeriye; Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadelede açıklayacağı paketi takip edeceğiz. Daha önce talebe ilişkin alınan önlemlerden sonra enflasyondaki yapısal problem olan gıda fiyatlarındaki yükselişi engelleyecek bir arz politikası uygulanacak mı buna bakacağız. Piyasa buradan bir iyimserlik alacak olursa ve enflasyonla mücadelede etkin bir politika sinyali alırsa, bunun ilk yansıması kısa vadeli faizlere olur ve TL tarafında da daha ılımlı bir resme dönebiliriz. Rahip Brunson davasında ise yeni bir gelişme yok farklı beklentilerin olduğu bir dönemdeyiz. Bu nedenle karar sonrası volatilite yüksek olabilir. Şimdilik sonuca ilişkin bir yorumda bulunmak doğru olmayabilir.

Dolar/TL

Dolar/TL’de aşılamayan 6,18 – 6,21 direnç bölgesini takip ederken, geri çekilme isteğinin de şimdilik sınırlı kaldığını görmekteyiz. Faiz ve CDS cephesi hala yüksek. Dolar endeksindeki güçlenmenin de devam ediyor oluşu ve ZAR’ın yarattığı endişe Dolar/TL’deki geri çekilme için olası engeller arasında yer alsa da gündem bugün açıklanacak enflasyonla mücadele paketi ve Brunson davası olacak.

Manşette Neler Var?

Avrupa ve ABD borsalarında düşüşler görürken, Asya piyasalarında da kırılganlık sürüyor. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadele açıklamalarını takip edeceğiz.
İtalya ve Almanya faizlerindeki makas açılmaya devam ederken, İtalya’ya ilişkin endişeler azalmıyor.
ABD’de 10 yıllık faizin 3,10’ların üzerinde kalması Dolar’ın küresel piyasalarda gücünü korumasını sağlıyor. IMF, küresel büyümeye ilişkin yeni endişelerin altını çizerken, 2018 ve 2019 yılı küresel büyüme beklentisini %3,9'dan %3,7'ye aşağı yönlü revize etti. IMF, küresel büyümedeki yavaşlamayla birlikte zayıf TL, yükselen borçlanma maliyetleri nedeniyle 2018 yılı büyüme beklentisini %4,5'tan %3,5'a ve 2019 yılı büyüme beklentisini ise %4'ten %0,4'e aşağı yönlü revize etti. İtalya'daki mali endişeler Avrupa ve ABD borsalarında tedirginlik yaratırken, Yuan'daki değer kaybı Asya piyasalarında huzursuluk yaratıyor.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100'de 50 günlük ortalamanın üzerinde kapanış takip ederken, 100.000 direncinden gelen düzeltme hareketini de karşılamış olduk. Ana ortalamaların önemi aşağıdaki grafikte de kendini net bir şekilde gösteriyor. Daha önce direnç olarak takip ettiğimiz 50 ve 200 günlük ortalama arasındayız şu anda. Yakın dönemde 200 günklük ortalama da kademeli olarak yönünü yukarı çevirebilir fakat 100.000 direncinin psikolojik olarak da kritik bir seviye olduğunun altını çizelim. Yükselişin devamı açısından 95.000 üzerindeki tutunmanın devamı ise teknik anlamdaki şartımız.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oğuz09 Ekim 2018 09:01

    Yanlış 95,500 destek. Dün zorlanmıştı iyi hesaplayın.

  • Berber bekri10 Ekim 2018 01:47

    Fibonacci üst dikey egrisinden salınım noktasının direnç oluşturduğu noktadan tanjantını aldığınızda 95.487 oluyor seninki de yanlış iyi hesapla....