E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak750 milyon liralık öğrenci planı---

750 milyon liralık öğrenci planı

750 milyon liralık öğrenci planı
24 Haziran 2016 - 05:51 borsagundem.com

Gayrimenkulde son aylarda ürün çeşitliliği gerektiği mesajları veriliyor

Konut, ofis ve alışveriş merkezinin yanı sıra öğrenci evleri ve yaşlı bakım evi gibi yatırımlara da ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor. Bu alandaki potansiyeli değerlendiren gayrimenkul şirketi Nef, öğrenci rezidansı hayata geçirmeye karar verdi. ‘Novu’ adı verilen markayla yatırıma başlayan Nef, ilk adımı da Merter’de attı. Eylül ayında hizmete açılacak Novu Merter Kampüsü’nün ardından 5 yılda 10 kampüs ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşması hedefleniyor. 10 proje için 750 milyon lira yatırım yapılacak şirket önce Anadolu sonra da yurtdışında öğrenci evlerine yatırım planlıyor.


Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, projeleri metro ve metrobüse en yakın şekilde konumlandırarak, öğrencilerin gidecekleri yerlere kolay ulaşımını sağlamayı da düşündüklerini söyledi. Türkiye’de üniversite öğrencisi nüfusunun yılda ortalama yüzde 10 arttığına dikkat çeken Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, “Türkiye’de açık öğretim hariç üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var” dedi. Merter’deki ilk proje 28 bin metrekare kapalı alanda, kız-erkek iki ayrı blokta, 840 yatak kapasitesine sahip olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)