E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem71 maddelik kanun teklifinde SPK'ya yeni yetki---

71 maddelik kanun teklifinde SPK'ya yeni yetki

71 maddelik kanun teklifinde SPK'ya yeni yetki
30 Kasım 2018 - 19:35 borsagundem.com

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu torba yasada, SPK'ya portföy yönetim şirketlerinin emeklilik yatırım fonlarına ilişkin faaliyetlerini gözlemleme, analiz ve raporlama yetkisi veriliyor

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan ve 71 maddeden oluşan torba yasa teklifi, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ilişkin önemli düzenlemeler içeriyor.

4632 sayılı Bireysel Emeklilik ve Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nun 20/A maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklik ile Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) portföy yönetim şirketlerinin emeklilik yatırım fonlarına ilişkin faaliyetlerine yönelik gözetim yetkisinde kullanılmak üzere gerekli altyapıyı kurma, analiz ve raporlama yapma yetkisi veriliyor.

BSMV'DEN İSTİSNA

6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu'nun 29. maddesinin birinci fikrasına eklenen yeni "ç" bendi ile ise, sermaye piyasalarına derinlik kazandırmak ve bu piyasalardaki ürünleri çeşitlendirmek için varlık finansman fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle lehe aldıkları paraların banka ve sigorta muameleleri vergisinden (BSMV) istisna tutulması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile, söz konusu fonların sermaye piyasası araçlarına sahip olmaları veya sermaye piyasasında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettikleri gelirler ile sermaye piyasası araçlarının devri dolayısıyla elde ettikleri gelirlerin BSMV'den istisna olması öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veli01 Aralık 2018 16:48

    Borsa yatırım aracı olamadı. Küçük yatırımcı hep zarara uğratıldı, resmi kurumlarla aldatıldı. Vatandaşın güveni sarsıldı. Nasıl olurda bir şirket 15, 20 yıldır borsada olduğu halde yatırımcısına bir kuruş kar ettirmez? Borsa kotundan kolaylıkla atılan şirketlerin hisselerine yatırım yapan yüzbinlerce insan gerçekten mağdur. Devlet adına bu kurumlarda yönetici olarak görev yapan sizin hiç mi sorumluluğu yok? Resmen kumarhaneye dönmüş. Hiç güven kalmadı, çok yazık. 5,10, 15 yıl hisseyi elinde tutan gerçek yatırımcıya ayrılacık tanınmalı.

  • Batakci01 Aralık 2018 15:58

    İnşallah hepiniz batarsiniz benim hayatımı maf etti borsa bir yıldır perişan durumdayım 225 bin zarar herşeyi batirdim bir lira cebimde yok ekmek alacak param bile yok bu Dünyada

  • Ali Gümüş30 Kasım 2018 23:31

    Spk ,2006 yılında Ünal Tarım Ürün şirketinin içini haksız yere boşaltıp sekiz milyon dolar zarara uğratan Latif Ünal ve Babası Yaşar Ünal hakkında suç üstü yapıp suç duyurusunda bulunmuştu sonuç ne oldu kocaman bir hiç..Binlerce borsa mağduru var haksız yere hileli iflas ettirilen yada keyfi borsa kotundan çıkarılan şirketlerden dolayı hükümet bu konu hakkında olumlu bir çalışma yapmadı tam 17 yıl oldu...Çalanın yanında kar kalıyor ,Özal zamanında başladı Ak parti ile devam ediyor...

  • Gerçekler acıdır 01 Aralık 2018 07:36

    Borsa zaten yasal soygun alanı haline geldi.. Üstelik bu spk hükümet eli ile yapılıyor. Şirket patronları-spekler işbirliği yaparak küçük yatırımcının birikimini resmen çalıyor. Bist te işlem gören şirketlerin çoğu yatırımcılarına zerre değer vermeyip, şirkete ivme kazandirmak, büyütmek, karını artirmak icin çalışmak yerine yatırımcılarının paralarını nasıl hiç ederiz diye fırıldak peşindeler. İnsanların emeklerini birikimlerini bu şekilde çalanlara müsaade eden kurumlar bu soygunun en büyük sorumlusudur. SPK nın hicbir adımı küçük yatırımcıyı koruyan bir yaklaşım değildir. Yatırımcıyı korumak istiyorsa bu soygunu yasal hale getiren düzenlemelerin değiştirilmesi gerek. Her önüne gelen şirketin de borsaya açılmasına izin vermemeleri lazım. Borsa yatırım aracı olmaktan çıktı tam kumarhaneye döndü.

  • Abdullah 30 Kasım 2018 23:15

    Spk,mı vardı?yaptığı rezalet halka arzlarda insanları çok mağdur ettiler, özellikle tranzon limanın halka arzından alanlar şimdi ne yazık ki perişan durumdalar

  • Klmno klmno30 Kasım 2018 22:38

    Spk gerçek mi ya? Ben onu spekülatörleri korkutmak için geceleri anlatılan bir hayal ürünü sanıyordum vay be. Gerçekten Şaşırdım şu an. Spk diye gerçek bir kurum varsa borsada neden bu kadar mağdur var o zaman?

  • Yusuf 30 Kasım 2018 22:14

    Halka arzlar gibimi

  • Lale30 Kasım 2018 20:45

    Boş iş