E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa6 Türk şirketi Avrupa Endeksi'ne girdi---

6 Türk şirketi Avrupa Endeksi'ne girdi

6 Türk şirketi Avrupa Endeksi'ne girdi
17 Mart 2018 - 18:22 borsagundem.com

THY, Halkbank, Tekfen Holding, Sasa, Yataş ve Bera Holding, FTSE Gelişmekte Olan Avrupa Endeksi’ne dahil edildi.

FTSE Russell, FTSE Global Hisse Senedi Endeks Serileri yarı yıl gözden geçirmesinde Türkiye'den THY, Halkbank, Tekfen Holding, Sasa, Yataş ve Bera Holding'i büyük, orta ölçekli, küçük ölçekli şirketler endekslerine ekledi. 

Türk Hava Yolları'nı FTSE Gelişmekte Olan Avrupa orta ölçekli şirketler listesinden, Büyük Piyasa Değerli Şirketler listesine ekleyen FTSE Russell, bu listeden çıkardığı Halkbank'ı ise Orta Ölçekli şirketler listesine aldı. Orta ölçekli şirketler listesinde Tekfen Holding'e de yer verdi.

FTSE Gelişmekte olan Avrupa küçük ölçekli hisseler listesinde ise Sasa Polyester, Bera Holding ve Yataş'a yer veren FTSE Russell, listeden Tekfen Holding ve AvivaSA Emeklilik'i çıkardı. 

FTSE Tüm Dünya listesine ise Türkiye'den Tekfen Holding dahil edildi. FTSE Russell'in endekslerde yaptığı değişiklikler 16 Mart Cuma günü  seans kapanışın ardından 19 Mart tarihinde yürürlüğe girecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)