E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa6 milyar dolarlık sukuk gongu ---

6 milyar dolarlık sukuk gongu

6 milyar dolarlık sukuk gongu
29 Kasım 2014 - 13:44 borsagundem.com

Türkiye’nin de ortak olduğu İKB’nin yurtdışında işlem gören 6 milyar dolarlık sukuku Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Türkiye’nin de ortak olduğu İslam Kalkınma Bankası’nın '(IDB) yurt dışında işlem gören toplam 6 milyar dolar değerindeki sukuk (kira sertifikası), dün itibarıyla BIST'te işlem görmeye başladı.
Borsa İstanbul, ilk defa uluslararası bir finans kuruluşunun sukukunu (kira sertifikaları) Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satım işlemlerine açtı. İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması yolunda büyük bir öneme sahip olacak olan sukuk, dün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da alınıp satılmaya başlandı.
 
ERTAŞ: İHRAÇLARIN BÜYÜKLÜĞÜ 5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Gong törenine katılan SPK Başkanı Ertaş, faizsiz finansal kurum ve ürünlerin oldukça önemli olduğunu ve gündemlerinin ilk sırada yer aldığını belirterek, “Nitekim Haziran 2013’te yaptığımız yeni kira sertifikası düzenlemesi ile uluslararası alanda kabul gören 5 yeni kira sertifikası türünü de ülkemize kazandırdık. İhraçların büyüklüğü yaklaşık 5 milyar dolara ulaştı” dedi. Kısa bir süre içinde uluslararası bir kuruluşun da tahvil ihracını Türkiye’de yapacaklarını kaydeden Ertaş, “Hatta bölge devletlerin de ihraçlarını burada yapması için ciddi bir görüşme trafiği var” dedi.

TURHAN: İSLAMİ FİNANS ARAÇLARI  YAYILIYOR
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan da gong törenindeki konuşmasında,  bugün ilk defa uluslararası bir kira sertifikasının Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Kesin Alım Satım Pazarı’nda alım-satıma çıkmasıyla önemli bir dönüm noktasının yaşandığını söyledi. Hükümetin 10. Kalkınma Planı’nda İstanbul Finans Merkezi bileşenlerinden birisinin de faizsiz finansal araçlarının geliştirilmesi hedefi olduğunu hatırlatan İbrahim Turhan, bugün bu hedefe doğru çok önemli bir adımın atıldığını belirtti.

5 YILDA % 20 GELİŞMEYLE 2 TRİLYON DOLARA ÇIKTI 
Dünyanın ciddi bir şekilde sarsıldığı son küresel krizden sonra İslami Finans araçlarının ve kurumlarının bütün dünyada hızla geliştiğinin görüldüğünü kaydeden İbrahim Turhan, Özellikle son 5 yılda İslami Finans araçlarının yüzde 20’ye yakın gelişim gösterip, 2 trilyon doların üzerine çıkmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Turhan, “İslami finansın reel iktisadi faaliyetle doğrudan ilişki içinde olması olması önemli” diye konuştu.
 
MADANİ: İSLAMİ FİNANS ENDÜSTRİSİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
IDB Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani ise “İslam Kalkınma Bankası sukukunun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının, Türkiye’nin finans piyasalarındaki güçlenen uluslararası rolüyle ilgili piyasalara pozitif bir mesaj verdiğinden eminiz” dedi. El Madani, İslam Kalkınma Bankası’nın stratejik hedefleri çerçevesinde menkul kıymetlerimizi birden fazla piyasaya kote etmek suretiyle İslami finans endüstrisini ve özellikle İslami sermaye piyasalarını geliştirmeye kararlı olduklarını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaszede30 Kasım 2014 22:04

    Dilerim Allahdan ki,Goldasda yapilan soygun Ve hirsizlik Halka olup atesden cember olup Sebep olanlarin ve goz yumanlarin boynuna gecsin

  • kardaş29 Kasım 2014 23:59

    islamla ne alakası var bu ülkenin? haram, haksız kazançlar, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet yaygın. kendinizi kandırın durun ama Allahı kandıramazsınız. siz lüks içinde yaşayın, peygamberin fakirliğini övün garibanlara, insanları kandırın, aldatın. halk asgari ücretle aç kalmamaya çalışsın.