E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa500 ortaklı şirketler halka açılmış sayılacak---

500 ortaklı şirketler halka açılmış sayılacak

500 ortaklı şirketler halka açılmış sayılacak
05 Aralık 2017 - 08:45 borsagundem.com

Pay sahibi sayısı beş yüzü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılacak

Payları borsada işlem gören ortaklıklar ile kitle fonlaması  suretiyle halktan para toplayan ortaklıklar hariç olmak üzere pay  sahibi sayısı beş yüzü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılacak.
'Torba Tasarı' olarak bilinen 7061 sayılı 'Bazı Vergi Kanunları  ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, pay sahibi sayısı en az beş yüz olan kooperatif veya  kooperatif birliklerinin payların çoğunluğuna sahip olduğu anonim  ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılacak. Bu ortaklıklar halka açık ortaklık hükümlerine de tabi olurlar. Bu fıkra kapsamına giren anonim ortaklıklarla ilgili olarak  pay sahibi  kooperatif veya kooperatif birliği aynı olmak koşuluyla, her bir  ortaklık için ayrı ayrı veya ortaklıkların tamamı bakımından yıllık en  az elli milyon Türk lirası satış hasılatı yapmış olma şartı aranacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)