E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin450 bin LED’le köprüde ışık şovu---

450 bin LED’le köprüde ışık şovu

450 bin LED’le köprüde ışık şovu
27 Ağustos 2016 - 06:43 borsagundem.com

Yapımı 3 yıl süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, ışıklandırılmasını sağlayan A Grup Ses ve Işık Sistemleri’nin sahibi ve yöneticisi Suat Durukan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

En yeni teknolojilerle inşa edilen köprüde kendilerinin de payının olmasının sevindirici olduğunun altını çizen Durukan, 322 metre yüksekliği olan köprüde renk değiştiren led sisteminin yapımı esnasında 90 kişi çalıştığını, bunların 35’inin dağcı olduğunu söyledi. Şirketlerinin başlıca işinin profesyonel seslendirme, ışık ve mimari aydınlatma olduğunu belirten Durukan, ”Köprünün mimari LED aydınlatma işini şirket olarak biz üstlendik. Bu karayolu aydınlatılması anlamına gelmiyor. Biz işin ‘ışık şovu’ kısmındayız. Bu iş için yaklaşık 4 milyon dolar yatırım yapıldı. Daha önce de ışıkları açma fırsatımız oldu ancak bu gece (dün) ilk kez bu ışık şovunu izleyebilecek” diye konuştu.

SONSUZ RENK SEÇENEĞİ

Dünyanın en son teknolojilerini kullanarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ışıklandırmasını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Suat Durukan, “Bu LED’lerin en önemli özelliği renk değiştiriyor olması. Öyle birkaç renk de değil. Bilinen her rengi köprüde yakalayabiliyoruz. Yani sonsuz renk seçeneği sunuyoruz. 5 bin 800 armatürün kullanıldığı köprüde her biri ayrı renk olacak şekilde kullanılabiliyor. Bizim işimiz gece karanlığını aydınlatmak değil, geceyi güzelleştirmek. Kullandığımız son teknoloji sayesinde her rengin daha canlı ve güçlü olmasını sağladık. Hatta köprüde kullanılan ışıklar 30 kilometreden bile net bir şekilde kullanılabiliyor” dedi. Köprünün ışıklandırılması için 120 kilometre kablo kullanıldığını dile getiren Durukan, “Bunların dışında 50 bin metre kablo tavası yerleştirildi. Her armatüre 4 kablo getirildi. Bu kabloları taşıyabilmek için kablo tavası kullanıldı. Köprüye 450 bin LED yerleştirildi. Aslında her bir LED’i bir ampul gibi düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı

 

Işıklar yandı! Boğazda görsel şov

 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü o tarihe kadar ücretsiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)