E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa42 trilyon dolarlık piyasayı sarstı---

42 trilyon dolarlık piyasayı sarstı

42 trilyon dolarlık piyasayı sarstı
01 Ekim 2014 - 21:31 borsagundem.com

Bill Gross’un Pimco’dan beklenmedik bir şekilde ayrılışı, 42 trilyon dolarlık tahvil piyasasının kırılganlığını gözler önüne serdi

42 trilyon dolarlık tahvil piyasasının geçen hafta bir adam yüzünden sarsılması, tahvil fiyatlarının şoklara karşı ne kadar kırılgan olduğunu ortaya koydu.

Bill Gross’un Cuma günü Pacific Investment Management Co.’dan (Pimco) sürpriz biçimde ayrılması, efsane ismin birçok yatırımcısının ciddi satışlar yapmasına neden oldu. En fazla işlem gören varlıklar, 2 trilyon dolarlık yatırım yöneticisinin stratejisini en çok etkileyen tanınmış yatırımcının ayrılmasının ardından toparladı. Ancak Standish Mellon Asset Management Co. baş yatırım yetkilisi David Leduc’e göre daha az işlem görenler halen etkileri hissediyor.

Western Asset Management Co. yatırım yöneticisi Christopher Orndorff “ Bu durumun en önemli sebebi tahvil piyasasındaki likidite sıkıntısı. Böyle sürpriz bir durum fiyat hareketlerinde 10 yıl önce olacağından daha fazla etki ediyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)