E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 milyar TL bayram tatili ekonomisi!---

4 milyar TL bayram tatili ekonomisi!

4 milyar TL bayram tatili ekonomisi!
12 Ağustos 2017 - 07:58 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil tavsiyesi doping etkisi yarattı. Turizmciler, “1.5 milyon kişi tatil yapacak, oteller dolacak. 4 milyar lira bayram ekonomisi oluşacak” dedi

Turizmciler, Kurban Bayramı tatili için önümüzdeki salı günü gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu kararını beklerken, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı tatil tavsiyesi sektörde doping etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Turizm açısından tatilin uzaması isabetli olur" açıklamasını sevinçle karşılayan turizmciler, 10 günlük tatilin sadece Ege-Akdeniz'de değil, Karadeniz, Kapadokya ve Güneydoğu Anadolu'daki otelleri de dolduracağına dikkat çekti.

10 günlük tatilde 1.5 milyon kişinin otellerde konaklayacağını belirten turizmciler, bu alanda 1.5 milyar TL'lik hacim oluşacağını vurguladı. Ulaştırma sektöründe de 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacağı belirtilirken, bayram ekonomisinin 4 milyar liranın üzerine çıkması bekleniyor.

1.5 MİLYON KİŞİYİ BULUR

Cumhurbaşkanı'nın tavsiye kararının sektörde büyük bir heyecanla karşılandığını anlatan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 10 günlük tatilin sektör için ciddi bir fırsat oluşturacağını ifade etti. Bu sürede insanların hem dini vecibelerini yapabileceğini hem de tatil fırsatı yakalayacağını aktaran Ayık, "Kıyılardaki otellerin büyük bir bölümü bayram dönemi için yüzde 100 dolulukları yakaladı. 10 günlük tatil Karadeniz, Kapadokya, Pamukkale'ye de yarayacak. Buradaki oteller de yüzde 100'lere yaklaşır. Toplamda 1.5 milyon kişi otellerde konaklar" dedi. Bayram tatilinin günübirlik gezilere de ciddi katkı sağlayacağını anlatan Ayık, "Kayseri'ye, Gaziantep'e ailelerinin yanına gidenler bu süreçte bölgeyi gezecek. Bu tatil ülke hattına ciddi hareketlilik katacak" diye konuştu.

KARADENİZ DOLACAK

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş da bu tatil pastasından en büyük payı Karadeniz'in alacağını vurguladı. Toktaş, "Deniz tatilini yapanlar ikinci bir tatile alternatif arayacak. Uzun tatil dönemlerinde insanlar Karadeniz'e yöneliyorlar. Bölgemizde ağustos sonu eylül başında otel doluluğu yüzde 60'a geriliyordu. Şimdi yüzde 90'ları geçer" şeklinde konuştu.

ZİNDE DÖNECEKLER SANAYİ AÇIĞI KAPANIR

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de sektörün 10 günlük tatili uzun zamandır dile getirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı sesimize kulak verdi" dedi. Sanayicilerin tatile mesafeli olduğunu hatırlatan Gürcün, "Onlar da haklı ancak bize göre tatilini yapan, dinlenen ve işine zinde dönen yurttaşlar bu açığı rahatlıkla kapatacaktır" diye konuştu.

17 MİLYON VATANDAŞ YOLLARA DÜŞECEK

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da 10 günlük tatilin ulaştırma sektöründe de büyük hareketlilik yaratacağını belirterek, "Bu dönemde 10 milyon kişi otobüslerle, 6.5 milyon kişi uçakla, yaklaşık 500 bin kişi de trenle yolculuk yapacak. Kişi başı ortalama 150 TL'den sektörde 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacak" dedi.

SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GALİP12 Ağustos 2017 13:33

    İŞÇİYE TATİL YOK ÇALIŞMAYA DEVAM

  • :))12 Ağustos 2017 12:57

    eeee o kişiler çalışmıcak. çalışamayıncada üretim olmayacak... yani üretmeyince devletin ülkeninde 10 dünlük kaybı kaç para onu hesap eden varmı ?? :)) (İşine geldiğine göre senaryo uydur babam uydur...)

  • ASLAN12 Ağustos 2017 12:03

    PARA BİZİM İNSANIMIZDAN OTELCİLERİN CEBİNE GİRECEK.BU MU EKONOMİK GELİŞME ALLAH AŞKINA

  • Yaratıklar 12 Ağustos 2017 10:03

    Millet yiyecek parayı zor buluyor bunlar tatilden bahsediyor ya siz hastamısınız??

  • eyyp197812 Ağustos 2017 09:17

    bizim gibi trafik müşavirleri ne yapacak kiramızı ödiyemiyoruz birde bayram tahtilini uzatınız iş yapamayız...

  • doğru12 Ağustos 2017 09:00

    bu kadar çok tatilin olduğu yerde , zamanla insanlara çalışmak zor geliyor.