E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları4 hisseyi daha portföyüne ekledi---

4 hisseyi daha portföyüne ekledi

4 hisseyi daha portföyüne ekledi
23 Ekim 2017 - 12:31 borsagundem.com

Gedik Yatırım model portföyünde güncellemeye gitti

Hisse Model Portföyü’nde Yapılan Değişiklikler

06.10.2017 – 20.10.2017 tarihleri arasında BIST 100 Endeksi %4,18’lik kazançla kapatırken, Model Portföy’ün getirisi %1,79 olmuştur. Böylece BIST 100 Endeksi’nin yıl başından itibaren getirisi %38,84 olurken, Model Portföy’ün getirisi %29,81 olarak gerçekleşmiştir.
Model Portföy’deki hisse ağırlıkları her çeyrek sonunda yeniden dengelenmektedir. Model portföy hisse ağırlıklarında en son 29.09.2017 kapanışına göre yeniden dengeleme işlemi yapılmıştır. Bu dengelemede toplam portföyün %65’i orta ve uzun vadeli Hisse senetlerine eşit olarak, aynı şekilde toplam portföyün %35’i de kısa vadeli bölümdeki hisse senetlerine eşit olarak dağıtılmıştır. Bu dengeleme sonrası hisse senetlerinin fiyatlarında görülen değişime göre ortaya çıkan son ağırlıklar aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Model portföydeki hisse dağılımı 29.12.2017 kapanış fiyatlarına göre yeniden dengelenecektir.


Yukarıdaki tabloda ilk bölümdeki hedef fiyatlar hisse ile ilgili orta ve uzun vadeli hedef fiyatlarımızı göstermektedir.
Tabloda orta ve uzun vadeli hedeflerde “gg” ile gösterilenler, gözden geçirilen fiyatları göstermektedir. Kısa vadeli önerilerimizin olduğu bölümdeki hedef fiyatlar teknik analiz kriterlerine göre belirlenmiş olup, dönem içinde gerekli görülmesi halinde güncellenmektedir. Tabloda yer alan ve orta&uzun vadeli getiri potansiyeli negatif görünen hisseler ile ilgili kararlar açıklanacak mali tablolar ve piyasa koşulları dikkate alınarak verilmektedir. Hisse senedinin portföyden çıkarılmasına yönelik bir karar verilmediği sürece hisseler portföylerde tutulmaya devam edilmektedir. Son eklemeler sonrası alternatif olarak izlediğimiz hisseler ise şunlardır: BRISA, YKBNK, ULUSE, SELEC

Model Portföy Getirisi

Hisse Model Portföyü İçeriği

Hisse Model Portföy’ün içeriği mevcut durumda %100 hisse senedi olup, portföydeki hisseler iki ana gruptan oluşmaktadır. Bunlardan ilki portföyümüzün yaklaşık %65’ini oluşturan orta ve uzun vadeli stratejilerimiz dahilinde seçtiğimiz hisse senetlerinden, ikinci bölümü ise kısa ve orta vadeli trade amaçlı hisselerden oluşmaktadır. Bu bölüm piyasa koşullarına göre, kısa vadeli stratejilerle daha dinamik yönetilerek Hisse Model Portföy’ün getirisi maksimize edilmeye çalışılmaktadır.
Model portföy Hisse ağırlıkları en son 29.09.2017 kapanışına göre yeniden dengelenmiştir (rebalance). Üçer aylık dönemler sonunda bu yeniden dengeleme tekrarlanacaktır. Sonraki yeniden dengeleme (rebalance) 29.12.2017 tarihi kapanışlarına göre yapılacaktır.
NOT: Gedik Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu, Gedik Yatırım Danışmanlığı Model Portföy önerilerine paralel bir şekilde “Smart Beta” yöntemi ile yönetilmektedir.

Gedik Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)