E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor4 büyüklerden biri karda 3'ü servet kaybetti---

4 büyüklerden biri karda 3'ü servet kaybetti

4 büyüklerden biri karda 3'ü servet kaybetti
01 Şubat 2018 - 13:20 borsagundem.com

Dört büyüklerin son iki sezonda gelir ve giderleri araştırıldı. Araştırmaya göre 4 büyüklerden sadece Beşiktaş kara geçerken. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor servet kaybetti

KPMG Football Benchmark ekibi, Süper Lig'in dört büyük kulübünün finansal puan cetvelini çıkardı. 

Araştırmada son iki yılın şampiyonu Beşiktaş sportif başarılarıyla kasasını doldurarak geçen sezon kâra geçebildi. Ancak Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un gelirleri ile giderleri arasında ciddi farklar oluştu. Üç büyük kulüp, iki sezonda toplam 860 milyon lira zarar etti.

BEŞİKTAŞ İKİ YILI EN AZ YARAYLA KAPATAN KLÜP OLDU

Fenerbahçe 2015-16'da yaklaşık 116 milyon lira, 2016-17'de de 148 milyon lira zarar etti. 2015-16 sezonunda Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray o dönemde yaklaşık 78 milyon lira, geçtiğimiz sezon ise yaklaşık 297 milyon lira eksiye düştü. Futbol takımına ciddi yatırımlar yapan Trabzonspor, 2015-16'da 113 milyon lira, geçtiğimiz yıl da 110 milyon lira zarar etti. 

Ezeli rakiplerini yeşil sahada geride bırakan Beşiktaş finansal anlamda da iki yılı en az yarayla kapatan kulüp oldu. Siyah-beyazlılar 2015-16'da yaklaşık 58 milyon lira zarar etti. Ancak geçtiğimiz yıl gelirlerini katlayan Kara Kartallar tam 533 milyon 815 bin lira gelir sağladı. Futbol takımına yaklaşık 258 milyon lira ödeyen siyah-beyazlılar 4 milyon 703 bin lira kâr elde etti. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir görüntü çizen Beşiktaş'ın, yine kasasını dolduracağı tahmin ediliyor.

TRABZONSPOR'UN MAÇ GÜNÜ GELİRİ 4'E KATLANDI

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın stat ve pazarlama gelirlerinde bir azalma söz konusuyken, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın her iki gelirinde artış yaşandı. Özellikle Trabzonspor'un, Şenol Güneş stadyumunun açılmasıyla maç günü gelirleri 4'e katlandı ve 21 milyon liraya ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim Keleş13 Mart 2018 21:18

    Şimdi gelelim spor a.Spor halkı eğlendirmek , insanları spora teşvik etmek amacını gütmeli.Bu konuda ilk akla gelen futboldur fakat futbol spor olmaktan çıkmış , büyük paraların döndüğü horoz dövüşüne dönüşmüştür.Kısaca artık Türkiyede spor diye bir şey kalmamıştır.varsa yoksa şampiyonluk bu uğurda harcanan trilyonlarca transfer ücretleri.Türkiyede yabancı transferi kesinlikle yasaklanmalıdır.Bütün oyuncular Türkiye kökenli olmalıdır.Trilyonlarca Euro yurtdışına gitmektedir.Devletin kanayan yarasıdır.Türkiye transferlere trilyonlarca para harcayacak ülke değildir.Ayıptır , günahtır , haramdır.Bu kadar para ya verirken hiç mi vicdanınız acımıyor.Aç susuz evsiz insanlar var.Zengin bir ülke olsak bile yurtdışı tranfere karşıyım.

  • GSRAY01 Şubat 2018 14:19

    Beter olsunlar. İnşallah bir gün bu zararları, ettiren başkanların mal varlıklarına el konur. Kendi şirketleri kar ederken GSRAY vs nasıl zarar üstüne zarar edip, acısını halka açık kısımdan bedelli üstüne bedelli yaparak çıkarıyorlar! Dernek ve üyeleri halka açık şirkete başkan seçsin, onlarda har vurup harman savursun. nasıl olsa para, dernek üyelerinden çıkmıyor!

  • Hakan01 Şubat 2018 13:40

    Hadi oradan