E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz3'ün üzerini gören dolar daha da yükselir mi---

3'ün üzerini gören dolar daha da yükselir mi

3'ün üzerini gören dolar daha da yükselir mi
29 Eylül 2016 - 15:12 borsagundem.com

Forex Koçu, dolar tarafında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kurum, 3 TL'yi gören dolar tarafında ABD’den gelecek verilere dikkat çekti.

Moody’s in not indirimi kararı sonrası yeni haftada 2.99 üzerini gören Dolar/TL’de 2.96 bölgesine kadar geri çekilme yaşanmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 aylık süre için geçerli olan OHAL’in uzatılabileceği ile ilgili açıklamalarda bulunması kurdaki yükselişi tetikleyerek 3.00 üzerine bir harekete sebep oldu.

Ayrıca dün mikrofon başına geçen Fed Başkanı Janet Yellen’ın FOMC üyelerinin büyük bir çoğunluğunun bu sene faiz artırımına ihtiyaç duyulduğunu düşündüğünü söylemesi de Dolar’a pozitif yansıdı. TL’nin yanında MXN ve ZAR gibi gelişmekte olan ülke para birimleri de Dolar karşısında bugün zayıf bir performans sergiliyor.

Bir diğer yandan OPEC görüşmeleri sonrası yükselen petrol fiyatlarının etkisi Avrupa Borsaları’na pozitif yansırken BIST 100 negatif ayrışmış durumda ve %0.80’e yakın kayıpla güne devam ediyor. Kurda 2.97-2.95 bölgelerinin destek olarak çalışmasını bekliyoruz. 3.00 üzerinde kalıcılık sağlanması için ise yurt içindeki gelişmelerden daha çok Fed’in para politikasını takip etmek gerekiyor.

Faiz artırım ihtimalleri ciddi anlamda güçlenmediği sürece kurda yaşanan bu gibi yükselişler kalıcı olmayabilir. Ancak Aralık ayına kadar olan süreçte ABD’den gelen veriler ıskalanmaz, Dolar endeksindeki güçlenme devam eder ve bunun yanında da yurt içindeki belirsizlikler artarsa kurda yeni rekorlara hazırlıklı olmakta fayda var.

Dolar 3 TL seviyesini test etti

 

Altın "OPEC" sonrası zayıflayan dolardan destek aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan Özyiğit29 Eylül 2016 21:58

    Başka bir ülkenin para birimi asla yatırım aracı olarak kullanılmamalıdır.Çünkü ne kadar yatırım yaparsanız,bindiğiniz dalı kesersiniz.Ayağınıza kurşun sıkmak gibi bir şeydir.neden derseniz doların fiatı arttıkça , yabancı ürünleri de fiatı otomatik artar.Ülke olarak daha fazla ödemek zorunda kalırsınız.Kendi para biriminizin alım gücü düşer.

  • rıza29 Eylül 2016 18:09

    10 lira olur. ulen beyin ameliyatı yapıyorsunuz manyak ettiniz milletimi

  • fxtrader29 Eylül 2016 16:11

    2.97 - 2.95 aralığı bir kere gözüksün yeter zaten, sonra al arkana yaslan, o ayrı konu