E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 Türk devine Trump duvarı!---

3 Türk devine Trump duvarı!

3 Türk devine Trump duvarı!
21 Mart 2018 - 11:16 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan 3 Türk çelik tel çubuk üreticisi Habaş Sınai, Tıbbi Gazlar ve İçdaş Çelik'e damping ve sübvansiyon incelemesi

ABD aralarında Türkiye’nin de bulunduğu beş ülkeden ithal çelik tel çubukta damping ve sübvansiyon tespit etti. ABD Ticaret Bakanlığı aralarında Türkiye’nin de bulunduğu beş ülkeden ithal edilen karbon ve alaşım çelik tel çubuk hakkında yürüttüğü damping ve sübvansiyon incelemesini tamamladı.

YÜZDE 148 VERGİ

İthalatın ABD’li üreticilere zarar verdiği kanıtlanırsa İngiltere, İspanya İtalya, Güney Kore ve Türkiye’den ithal ürünlere beş yıl boyunca yüzde 148’e kadar gümrükvergisi getirilebilecek. ABD Türkiye’den 2016 yılında 20.5 milyon dolar tutarında çelik tel çubuk ithal etti. Türk çelik tel çubuk üreticilerinden Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar aleyhine yüzde 4.74 damping ve yüzde 3.86 sübvansiyon marjı, İçdaş Çelik aleyhine yüzde 7.94 damping ve yüzde 3.81 sübvansiyon marjı tespit edildi. Diğer Türk üreticiler için bu oranlar sırasıyla yüzde 6.34 ve yüzde 3.84 oldu.
İthalatın ABD’li üreticilere zarar verip vermediğini belirleyecek olan Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun tespitini 3 Mayıs’a yakın bir tarihte açıklaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanby21 Mart 2018 13:14

    2016 yılında abd ye ihraç edilen çelik tel çubuk , toplam ihracatın kaçta kaçı,endişelenmeye değiyor mu

  • al bakalım21 Mart 2018 12:33

    hadi bakalım HABAŞ.. medikal ve sınai gazlarda istediğin gibi at koşturup linde firmasıyla koskaca ülkeyi iki firma top gibi oynuyorsunuz.dinsizin hakkından imansız gelir.alın size TRUMP ı verelim oynaya biliyorsanız oynayın..

  • Turko21 Mart 2018 12:25

    Biz de ABD'li firmalar hakkında inceleme yapalım. Kısasa kısas