E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak2B arazilerinde başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı---

2B arazilerinde başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı

2B arazilerinde başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı
06 Kasım 2017 - 09:25 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin yeni düzenleme yaptı

2/B başvuru ve ödeme süreleri 7 Mart 2018, tarım arazilerinin satışına ilişkin süre ise 7 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Maliye Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen ve önemli bir sorunu çözüme kavuşturan 6292 sayılı Kanun uyarınca, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazlardan bugüne kadar 683 bin hak sahibine yaklaşık 492 bin taşınmaz satılmış olup, bu satışların toplam değeri
9,8 milyar TL'dir. Bu bedelin 6,7 milyar TL'si tahsil edilmiş, geri kalan kısmı ise taksitler halinde ödenmektedir.
Söz konusu Kanundan daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesini sağlamak için, Bakanlar Kurulu kararı ile 7 Eylül 2016 tarihinden önce,
a) Süresi içinde başvurmayanların,
b) Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin,
c) Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin,
başvuru ve ödeme süresi 7 Mart 2018 tarihine kadar uzatıldı.
Yine aynı Kanun ile çözüme kavuşturulan Hazineye ait tarım arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına ve paydaşlarına satışı uygulamasında rayiç bedel ve hak sahiplerini belirleme çalışmaları tamamlanan illerimizde satışlara başlanılmıştır. Tarımla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın bu arazileri uzun yıllardır kullandıkları hususu göz önünde bulundurularak, belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazileri hak sahiplerine rayiç bedellerinin yüzde 50'si oranında indirimli ve faizsiz 6 yıl vadeli olarak satılmaktadır. Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 40 bin kişiye toplam 34 bin taşınmaz, 430 milyon TL bedelle satıldı ve bu bedelin 200 milyon TL'si tahsil edildi.
Söz konusu Kanun kapsamında tarım arazileri satışında başvuru sürelerini kaçıran hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla başvuru süresi 7 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)