E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​23 yıllık borsacı taksi kralı olacak---

​23 yıllık borsacı taksi kralı olacak

​23 yıllık borsacı taksi kralı olacak
29 Temmuz 2014 - 09:05 borsagundem.com

23 yılık borsacıdan 100 milyon dolarlık dev yatırım

Goldman Sachs, Merrill Lynch’in yanı sıra kendi kurduğu fon şirketinde 23 yıl hisse senetleriyle haşır neşir olan Russell Abrams, şimdi de başka bir alanda “yatırım şansı” denemeye karar verdi.

48 yaşındaki Abrams, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de taksi imparatorluğuna soyundu. Kendi parasıyla yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım planlayan Abrams, zor durumda olan taksicilerden lisanslarını satın alarak filosunu büyütmeye devam ediyor. Enflasyonun yüksek olduğu ülkede bu yatırımın karlılığına dikkat çeken Abrams, “Hisselerle oynadığınızda sanal bir dünyadasınız. Ancak taksiler tamamen somut” diyor.

Buenos Aires’de taksi lisanslarının 5 yılda iki katına çıktığı belirtilirken, her yıl bir taksinin kazancının, yatırımının en az yüzde 25’ini çıkartabildiği kaydediliyor. 30 lisansla yola cıkan Abrams, sayıyı 1000’e çıkarmayı planlarken, her biri 200 taksilik 5 farklı şirket kuracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)