E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis23 aracı kurum borsa paylarını satıyor---

23 aracı kurum borsa paylarını satıyor

23 aracı kurum borsa paylarını satıyor
19 Ocak 2017 - 14:30 borsagundem.com

100 aracı kurumdan 23’ü ellerindeki borsa paylarını devretmek için BİST’E başvurdu. Kurum başına 1 milyon 340 bin lira ödenecek

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’un (BİST) borsa paylarını alım çağrısına 23 aracı kurumun yanıt verdiği öğrenildi. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre, Borsa İstanbul’dan yüzde 4 hisse alacak olan yaklaşık 100 kurumun 23’ü ellerindeki payları satmak için başvurdu. Paylarını BİST’e devredecek her bir aracı kuruma 1 milyon 340 bin lira ödeneceği belirtiliyor. Bugünkü dolar kuruyla aracı kurumların ellerindeki BİST hisselerinin değeri yaklaşık 350 bin dolar ediyor.

RAKAM BEKLENTİNİN ÇOK ALTINDA KALDI

Aracı kurumların elindeki borsa payı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) yapılan satış fiyatının baz alınması bekleniyordu. EBRD geçen yıl Borsa İstanbul'a yüzde 10 oranında ortak olmuştu. EBRD’ye yapılan hisse satış fiyatı baz alındığında ise aracı kurumların elindeki Borsa payının kurum başına 450 bin doları geçmesi bekleniyordu. Ancak rakamın beklentilerin çok altında kaldığı, aracı kurumların önemli bir kısmını paraya ihtiyacı olduğu için bu fiyattan satmaya razı oldukları belirtiliyor.

BİST aracı kurumların borsa paylarına talip

ÖDEME ÖNCESİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL ŞARTI

Bu arada, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 16 Ocak tarihinde son bulan başvurular için ödeme yapılmadan önce BİST Genel Kurulu’ndan onay alınması gerektiğini Borsa yönetimine bildirdiği ifade ediliyor. BİST’in önümüzdeki günlerde olağanüstü genel kurul yapması halinde ödemelerin en erken nisan ayında yapılacağı da borsa çevrelerinde dile getiriliyor.

Borsa İstanbul'da kör havuz sona eriyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)