E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem23 akademisyene FETÖ operasyonu---

23 akademisyene FETÖ operasyonu

23 akademisyene FETÖ operasyonu
01 Ekim 2016 - 09:26 borsagundem.com

İZMİR’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Ege Üniversitesi’nde görevli akademisyenlere yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sonrasında Ege Üniversitesi’nde görevli akademisyenlere yönelik operasyon düzenlendi. İzmir, Balıkesir, Manisa ve Ankara illerinde düzenlenen operasyonda aralarında profesörlerinde bulunduğu 15 akademisyen gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların bir bölümünün FETÖ’nün haberleşme uygulaması 'ByLock' sistemini kullandıkları, bir bölümünün de daha önce açığa alınmış olduğu belirtildi.

Soruşturma dosyasında toplam 23 isminin bulunduğu açıklandı.

’GÜLEN’İN ÇEKİRDEK KADROSUNDAN’ OLDUĞU İDDİA EDİLEN PROFESÖR FİRARDA
Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan Kimya Bölümü eski öğretim üyelerinden Prof. Zafer Aybars’ın, geçen nisan ayında okuldan ihraç edildiği belirtildi. İhraç edildikten sonra da yurt dışına gittiği tespit edilen Zafer Aybars’ın, Gülen’in örgütü kurduktan sonraki yıllarda yanında bulunan çekirdek kadro içerisinde yer aldığı iddia edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)