E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri21st Century Fox, gözünü Sky'a dikti---

21st Century Fox, gözünü Sky'a dikti

21st Century Fox, gözünü Sky'a dikti
09 Aralık 2016 - 20:33 borsagundem.com

Daha önce de Sky'ı almak isteyen Rupert Murdoch, yaptığı son teklifte başarılı olacak gibi duruyor.

Amerikan film stüdyosu 21st Century Fox, SKY'ı tam olarak satın almak için şirketle bir ön anlaşma imzaladı. Anlaşma için 14.1 milyar dolar gözden çıkarılırken, Rupert Murdoch televizyon imparatorluğunu sağlamlaştırmak istiyor.

Fox'un zaten daha önce Sky üzerinde yüzde 39 hissesi bulunuyordu ve fakat hisselerin kalanını da almak istiyor. Buna göre hisse başına 10.75 pound ödenecek ve Sky hisseleri bugün 10 pounddan kapanış yapmıştı. Dolayısıyla anlaşmada Fox biraz daha yüksek meblağ ödeyecek.

Fox eğer Sky'a tam olarak sahip olursa, eline FX ve National Geographic gibi önemli kablolu yayın kanallarını da almış olacak. Sky, uydu üzerinden İngiltere, İrlanda, İtalya ve Almanya bölgelerinde 21.8 milyon müşteriye hizmet veriyor.

Aslında Murdoch, uzun süredir Sky'ın tamamına sahip olmayı istiyordu ve 2010 yılında da diğer hissedarların payları için 7.8 milyar poundluk bir teklifte bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)