E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları2019'da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek?---

2019'da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek?

2019'da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek?
05 Aralık 2018 - 00:05 borsagundem.com

Yatırımcıların tercihleri arasında her zaman temettü dağıtımı yapan şirketler yer alır. Borsadirekt.com bu şirketleri analiz etti

Uzun vadeli hisse senedi yatırımcılarının hisse senedinden beklentileri fiyat artışının yanı sıra şirketlerin karının belli bir kısmını yatırımcılara nakit temettü olarak dağıtmasıdır.

Yatırımcılar açısından önümüzdeki dönem hangi şirketin ne kadar temettü ödeyeceği, ayrıca geçmiş yıllardaki temettü verimlerine ve önümüzdeki yıl kar tahminine göre temettü gelir beklentisi önemlidir.
www.borsadirekt.com sitesinde her iki bilgiye de ulaşmak mümkün.

Sitenin temettü takvimi sayfasında önümüzdeki ay 1 TL nominal Hisse için hangi şirketin ne kadar brüt ve net temettü ödeyeceği bilgisi yer alıyor.

Temettü takvimi sürekli takip etmek için https://www.borsadirekt.com/temettu-takvimi sayfasını düzenli ziyaret edebilirsiniz.

Peki 2019 da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek? Bunun için hesaplamada dikkate alınan değişkenler ilgili şirketin geçmiş yıllarda verdiği temettünün yine geçmiş yıllarda elde ettiği kara oranlanması ile gelecek yılın aynı şekilde kar beklentisi ile projeksiyonudur.

2019 temettü gelir oranı beklentileri de Borsadirekt te güncel olarak bu yöntemle hesaplanmaktadır.
Borsadirekt sitesinde açıklanan analize göre 2019 da %9 un üzerinde temettü ödeyecek şirketleri aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Kaynak: https://www.borsadirekt.com/bist-gorunum

Şirket karları açıklandıkça Borsadirekt te yer alan temettü gelir oranı beklentisi de güncellenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berke USLU08 Şubat 2019 12:37

    Amerika'da ucuz hisselerde bile aylık temettü veriliyor. Dünya lideri markalar 3 ayda bir temettü veriyor. Bizim hisseler hem herkes yatırım yapsın diyor. Borç yatırımcıya yazılıyor. Kazanç şirket sahibine BİST'daki şirketler ya her 1 veya 3 ayda bir temettü vermiyecekse kendilerini hiç yormasın. Yılda bir kere 10 kuruş almayla hiç bişe olmaz. Yazık 1000 dolarlık yatırımım var. Aylık 32 dolar temettü veriyor. Bugün 6000 TL'lik borsaya yatırım yapsam bırakın aylık 32 TL almayı 2-3 TL alsam dua eder duruma getirdiler. Temettü yoksa sermaye yok. 

  • Mustafa sahinli16 Şubat 2019 14:58

    Kardesim hangi hisse bu 32 dolar aylık temettü aldigin

  • Boş iş .06 Aralık 2018 22:28

    Borsadaki şirketler temettü vermiyorsa neden birikimlerimizi onlara yatıralımki? Bizim borsamızın en büyük eksiği küçük yatırimcıya kazançlarını koklatmamak on yıllarca bekleyip uzun vadeli yatırımcı olunca hisse tekrardan aynı yere geliyor hisseler çok çabuk değerlerini kaybediyor bu yüzden de yatırımcılar al sata yöneliyor ne yazikki bu şekilde kazanç modeli çekirgenin kaderi ile aynı eninde sonunda kaybetmeye mahkumsun demem o ki şirketler ya adam gibi temettü versin ya da borsada çıkarılsın .yüz binlirayı bankaya yatırsan yılda 20 bin lira kazanıyorsun paran borsada uzun vadeli kalsa en iyi ihtimalle 2 bin lira kazanırsın .muhtemelen ünlü borsacılar w. buffet ya da peter lycan türk borsasında olsa şu an ceplerinde beş kuruş para olmazdı.

  • W.B06 Aralık 2018 10:53

    Dohol de temettü vermesi lazım kârı 5 milyar tl geçiyor.

  • Can Gürer06 Aralık 2018 10:44

    Borsadirekt sayfasını ilk defa keşfediyorum,çok faydalı bilgiler varmış,teşekkürler bizimle paylaştığınız için.Hemen üyelik oluşturdum.

  • Lanet migros06 Aralık 2018 04:10

    Migros CEO'su nerdesin kar edince ekranda Zara edince yatak altında

  • Mahallenin Delisi06 Aralık 2018 03:38

    ABD vadeliler yine piston aşağı formasyonuna girmiş ayılar sarmış her biryanı temettü için hisse alınacak hava yok!