E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2017'de ülke notlarında indirimler olacak---

2017'de ülke notlarında indirimler olacak

2017'de ülke notlarında indirimler olacak
12 Ocak 2017 - 12:53 borsagundem.com

Fitch Ratings'in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, 2017 yılında kredi notlarına ilişkin aşağı yönlü riskler olduğunu söyledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, negatif görünümlerin pozitif görünümleri 1'e 6 gibi bir oran ile aştığına işaret ederek, bu ortamda 2017 için kredi notlarında hareketleri aşağı yönlü olması riskinin yüksek olduğunu söyledi.
Gelişmiş ekonomilerin kredi notları için kamu borcu/GSYH trenlerinin en önemli not yönlendiricileri olmaya devam edeceğini belirten Parker, ancak Avrupa'daki kalabalık seçim takvimi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ve Trump'ın seçim zaferi, populizmde artış dikkate alındığında siyaset ve politikra değişimlerinin de önemli aşağı yönlü riskler oldıklarını vurguladı.
Parker, Trumh'ın ABD'nin AAA kredi notu için kısa vadede tehdit oluşturmadığını belirtirken, orta vadede basıkın artmakta olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)