E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2015'in ilk halka arzı Hedef Girişim Sermayesi YO---

2015'in ilk halka arzı Hedef Girişim Sermayesi YO

2015'in ilk halka arzı Hedef Girişim Sermayesi YO
21 Ocak 2015 - 13:02 borsagundem.com

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı 2015’in ilk halka arzına hazırlanıyor

2015’in ilk halka arzı Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’ndan. Bir yıl süre ile ortak satışı ve bedelli sermaye artırımı yapılmayacağı taahhüdüyle 22-23 Ocak tarihlerinde 1.55 TL sabit fiyat ile Borsa Birincil Piyasa’da halka arz edilecek.

Son 15 yılda Türkiye’de yatırım ortamında büyük bir gelişim yaşandığı gerçeğinden hareket eden Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. HDFGS kodu ile halka açılıyor. A1 Capital liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda Hedef Girişim’in 20 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 14 milyon 950 bin TL’lik kısmı satışa çıkarılacak. Halka arz sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile Borsa Birincil Piyasa’da yapılacak ve iki gün sürecek.   Bir yıl süre ile ortak satışı ve bedelli sermaye artırımı yapılmayacağı taahhüdüyle gerçekleştirilecek halka arzda, 22-23 Ocak tarihleri arasında talep toplanacak.

Hedef Girişim’in yatırımları arasında traktör ve dizel motor üretiminde 39 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen firması TÜMOSAN, alternatif enerji sektöründen Afyon Jeotermal Yatırımlar ve şehir içi toplu taşımacılık alanında hizmetleri Türkiye sınırını aşan Platform Turizm  bulunuyor.

Yaratıcı bir fikri, farklı bir iş modeli olup da finansman sağlayamayan girişimcilerin işlerini büyütmek için başvuracakları ilk adres olan girişim sermayesi yatırım ortaklığı şirketleri önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Rakamlar da yatırım ortamındaki gelişimin rolünü teyit eder nitelikte. 2007 yılına kadar Türkiye’de toplam finansal yatırımcılar tarafından gerçekleştirilen 36 işlemde 317 milyon dolar olarak gerçekleşirken, sadece 2013 yılında finansal yatırımcılar tarafından gerçekleştirilen 35 işlemde yatırım büyüklüğü 2.1 milyar dolara ulaşmış durumda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)