E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2 santral daha özelleştirme kapsamında---

2 santral daha özelleştirme kapsamında

2 santral daha özelleştirme kapsamında
27 Ağustos 2013 - 08:39 borsagundem.com

Aralarında Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik santrallerinin de bulunduğu yerler özelleştirme kapsamına alındı

Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (KEAŞ), Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ
(YEAŞ), Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) ve Yeniköy Linyitleri İşletmesi (YLİ) ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) adına kayıtlı 11 maden sahası özelleştirme kapsam ve programına alındı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararına göre, KEAŞ’a ait Kemerköy Termik Santrali, YEAŞ’a ait Yeniköy Termik Santrali ve YLİ tarafından kullanılan taşınırlar varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek. Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazlar, YLİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve YLİ tarafından kullanılan taşınmazlar varlık satışı veya kullanım izninin devri;  TKİ adına kayıtlı dört ruhsat ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları işletme hakkının verilmesi yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek.
    YEAŞ’a ait Yatağan Termik Santralinin ve GELİ tarafından kullanılan taşınırlar varlık satışı; Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELİ müessesesinin üzerinde bulunduğu ve kullandığı taşınmazlar varlık satışı veya kullanım izninin devri; TKİ adına kayıtlı yedi ruhsat ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise işletme hakkının verilmesi yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirilecek. 
HES, işletme ve maden sahalarının özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)