E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2 HES'in özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif Koç Holding'in---

2 HES'in özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif Koç Holding'in

2 HES'in özelleştirme ihalesinde en yüksek teklif Koç Holding'in
20 Eylül 2017 - 00:37 borsagundem.com

Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin (HES) özelleştirilme ihalesine 1 milyar 276 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiği bildirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine verilen en yüksek teklifi Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik Üretimi AŞ verdi. 

Aygaz AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin ana ortağı Koç Holding AŞ ile yüzde 49,62'şer oranında pay sahibi olduğu iştiraki Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin, Menzelet ve Kılavuzlu HES'lerinin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi kapsamındaki nihai pazarlık görüşmesi sonucunda, 1 milyar 276 milyon TL tutarındaki teklifinin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu ihale sonucunun kesinleşmesinin Rekabet Kurumu'nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun izni ile Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun nihai onayına tabi olacağı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bunlar varya bunlar !!!!20 Eylül 2017 03:11

    Bir zamanlar birilerine göre çapulçu idiler ! Kime göre bilin bakalim . koç topluluğu 15 yil önce sabancı ile başa baş gidiyordu bu süre zarfinda ne oldu bitti şimdi koç lar sabancı'ları 5 katladı ( atmasyon degildir açıp arastirabilirsiniz) Türkiye de bazilari cefa çeker bazilari sefa sürer. Iş sonuca gelince zengin ekmek veriyor olur . sanarsinki beleş ekmek dağıtıyorlar. Kim nasil bakar nasil görür ben bilmem seçilenleri zenginler seçiyor secilenler de onlara hizmet ediyor. Canim ülkemde aldığın nefesin % 70 i vergi olmuş bu nedir diye soran var mi . gsmh ya gelince adam başı 26 bin dolar kazaniyoruz eve giren para toplamda 26 bin lira bile değil. Yeter artik birazcık okuyun ya ALLAHIN İLK EMRİ OKU ,ONA BUNA İTAAT ET DEĞİL.