E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin2 şehir 2 çocuk 2 mucize---

2 şehir 2 çocuk 2 mucize

2 şehir 2 çocuk 2 mucize
27 Kasım 2014 - 04:46 borsagundem.com

İzmir'de ve İstanbul'da iki çocuk. Birinin hayatını başına düşen taş, diğerinin hayatını ise açılmayan şemsiyesi kurtardı

İzmir ve İstanbul'da iki çocuğun yaşadıkları insanı hayrete düşürüyor. İzmir Kemalpaşa'da başına düşen taşla yaralanıp hastaneye kaldırılan çocuğun beyninde milyonda bir görülen kitleler fark edildi. İstanbul'da ise okula gitmek için evinden çıkan kız çocuğu, açılmayan şemsiyesiyle uğraştığı birkaç saniyede önünde çöken yolun içine düşmekten kurtuldu.


KAFASINA TAŞ DÜŞMESE ÖLECEKTİ



Olay, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde meydana geldi. Hamza ve Gülşen Filiz çiftinin 3 yaşındaki çocukları Eren Filiz'in başına evlerinin inşaatında oynarken taş düştü. Küçük çocuk önce, Türkan Özilhan Devlet Hastanesine götürdü. NTV'nin haberine göre, burada çocuğun "başında çatlak olduğu" söylendi. Ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Eren için doktorlar beyin tomografisi istediğinde küçük çocuğun beyninde milyonlarca larva bulunan kist tespit edildi.

Tenis topu büyüklüğünde kist çıkarıldı

Sokak köpeklerinin yaydığı kist 'Hidatik' adı verilen son derece tehlikeli bir hastalıkla karşı karşıya olan Eren acilen ameliyata alındı ve beyninden bir tenis topu büyüklüğündeki kitle çıkarıldı. Doktorlar milyonda bir görülen kistlerin tehlike yarattığını ve alınmaması durumunda hayati risk teşkil edebileceğini belirtti.

Karaciğerinde de kist tespit edildi

Minik Eren'in annesi Gülşen Filiz yaşadıklarının bir mucize olduğunu ve Allah'a şükrettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"İnşaatta oynarken kafasına taş geldi. Korkuyla hastaneye getirdik. Önce kafasında çatlak olduğunu daha sonra da kistleri tespit ettiler. Bir mucize gibi ortaya çıktı. Bir de durumumuz kötü olduğundan sağlıksız ortamda yaşadığı için bu duruma düştü çocuğum belki de. Doktorlar kedi köpek tüyünden olabileceğini söyledi. Küçük köpeklerle önüne geldiklerinde sürekli oynuyorlardı. Ama hakikaten her şerde bir hayır varmış. Allah’ın bir mucizesi. Şu an karaciğerinde de kist tespit edildi. Onun için de patoloji sonuçlarını bekliyoruz."

ŞEMSİYESİ AÇILSA ÖLEBİLİRDİ



Kadıköy, Şaşkınbakkal, Hamiyet Yüceses Sokak’ta oturan 6’ncı sınıf öğrencisi Ada Ersöz (11), dün sabah 08.00 sıralarında okula gidecekti. Apartmanın giriş kapısından çıkmadan, şemsiyesini unuttuğunu fark edip eve döndü. Aziz Özen'in Hürriyet'teki haberine göre şemsiyesini alıp yeniden apartman girişine gelen Ada, bu kez de şemsiyeyi açmak için birkaç saniye zaman kaybetti. Tam bu sırada, küçük kızın üstünde yürüyeceği bina girişi, büyük bir gürültüyle çöktü.

Sebep: Birikine su

Küçük Ada şoke olurken, gürültü üzerine dışarı fırlayan baba Cumhur Ersöz, kızını sağ salim görünce rahatladı. Ardından kızını okula gönderen baba Ersöz, polise ve Kadıköy Belediyesi’ne haber verdi. Bina girişinin, yan tarafta inşaatı süren binanın temel alanında biriken su nedeniyle yaşanan toprak kayması sonucu çöktüğü anlaşıldı.

Koca bina sarsıldı

Kızının birkaç saniye ile olası bir ölümden döndüğünü söyleyen reklamcı Cumhur Ersöz, çökmeye yol açan inşaatın müteahhidinin, “Sizin toprak yumuşakmış, yağmurdan çökmüş” sözlerine tepki gösterdi. Baba Ersöz önlem alınmamasına tepki göstererek kızının ölümden döndüğünü söyledi. İnşaat şirketinin yetkilileri ise şu açıklamayı yaptılar:

Biz önlem aldık

“Temeli kazdık, bütün önlemleri aldık. Aşırı yağmurda suyun toplanması ve altta bulunan toprağın yumuşak olması nedeniyle bu yaşandı. Cuma günü de beton dökülecek ve perdeler yapılıp iş bitecek. Apartmanda oturanlarla görüştük ve binanın su gider borularını da değiştirdik. Böyle bir şey olmasını tabii ki istemezdik.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)