E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri17 Aralık'ın etkileri sürüyor!---

17 Aralık'ın etkileri sürüyor!

17 Aralık'ın etkileri sürüyor!
02 Kasım 2014 - 08:02 borsagundem.com

Limak Holding Başkanvekili Bacaksız, 17 Aralık'ın iş dünyası üzerindeki etkilerini anlattı

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, 17 Aralık operasyonunun finansal maliyetleri artırdığını belirterek, "Etkileri sürüyor, faizlerin seviyesi ortada" dedi. 

FAİZLERİN HALİ ORTADA 

Bacaksız, paralel yapının iş dünyasına faturası, Suriye-Irak'taki savaşın ticarete etkisi konusunda önemli tespitlerde bulundu. 17 Aralık sürecinin finansal maliyetleri artırdığını dile getiren Bacaksız, "17-25 Aralık Türk ekonomisine zarar vermiştir. İlerleyen günlerde maliyetlerde azalma olsa da tam eskiye dönülmedi. Yüzde 4.5 seviyesinde olan faizlerin bugünkü seviyesi ortada. Borçlanmada finansman maliyeti arttı" dedi. 

ENERJİYE 2 MİLYAR DOLAR 

Limak Holding, yeni yatırımlar için kolları sıvarken Başkanvekili Bacaksız, enerji sektörüne toplamda 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Kömür ve hidroelektrik santrali ile termal enerji yatırımlarına hazırlandıklarını belirten Bacaksız, "Enerji sektöründe büyümek istiyoruz. Gerekli kaynak ve fonları bulabilirsek 2015'te başlayacağız. Yatırımlar kademeli olacak" dedi. 

HAVALİMANINDA GECİKME YOK 

Turizm sektöründe de büyümek istediklerini aktaran Bacaksız, 3. Havalimanı'na ilişkin yatırımların devam ettiğini söyledi. Projede epey yol alındığını anlatan Bacaksız, "Altyapı makine siparişleri verildi, hatta üçte biri geldi. Normal sürede biter. Gecikme yok" diye konuştu. 

ÖZELLEŞTİRME İHALELERİNE İLGİLİYİZ

Enerji sektörünün yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki inşaat yatırımlarının devam ettiğini dile getiren Sezai Bacaksız, özelleştirme ihaleleri ile de yakından ilgilendiklerini kaydetti. Bacaksız, "Üsküp'te bina yatırımı, AVM ve konutla ilgili kompleks yapacağız. Arsa tahsisini aldık başlayacağız. Özelleştirme ihalelerinde de potansiyel alıcıyız" şeklinde konuştu.

SURİYE ÇİMENTOCULARI ETKİLEDİ

Suriye'de devam eden iç karışıklığın Türk çimentocuları olumsuz yönde etkiledigini söyleyen Bacaksız, Suriye'nin geçmiş yıllarda artarak büyüyen bir pazar olduğunu dile getirdi. Bacaksız, şunları söyledi: "Limak Çimento'nun satışları 300 bin tona kadar çıkmıştı. Olaylar çıkınca satışlar düştü. Güneydoğu'da Gaziantep, Şanlıurfa, Ergani, Siirt, Bitlis ve Derik'te çimento fabrikalarımız var. Senede 20 milyon dolar kaybımız var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)