E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem15 Temmuz gecesi istihbarat savaşları---

15 Temmuz gecesi istihbarat savaşları

15 Temmuz gecesi istihbarat savaşları
13 Ağustos 2016 - 02:51 borsagundem.com

FETÖ darbecileri Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi’ni FETÖ’cü istihbarat polislerinin desteğiyle ele geçirmeye çalıştı

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen her gün o geceye ait ayrıntılar ortaya çıkıyor. Fevzi Kızılkoyun, Hürriyet'teki haberinde darbe girişimi gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yaşanan bir ele geçirme girişimini yazdı. İşte o haber:

Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü’nü nokta atışıyla (helikopterden yaylım ateş, F-16 ile bombalama, tanktan ateş açma) hedef alan darbeciler, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi’ni FETÖ’cü istihbarat polislerinin desteğiyle ele geçirmeye çalıştı. Uzun zamandır haklarında arama kararı bulunan firari eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Ayhan Falakalı’nın, bir grup bilişim mühendisiyle birlikte İstihbarat Dairesi’ne girmeye çalıştığı belirlendi. Darbe karşıtı istihbarat polisleri, buna karşı koyunca Güven, Falakalı ile yanlarındaki mühendisler içeriye giremedi. Güven ve Falakalı ile birlikte MİT kimliği gösteren 2 kişinin de İstihbarat Daire Başkanlığı’na girmeye çalıştığı da ortaya çıktı.

KAYIPLARA KARIŞTILAR

Darbe girişimi başarsız olunca Güven, Falakalı, yanlarında MİT kimliklerini gösteren 2 kişi ve bilişim mühendisleri kayıplara karıştı. Firarilerle ilgili Türkiye genelinde geniş çaplı arama başlatılırken, tüm güvenlik birimleri de uyarıldı. MİT kimliği gösteren 2 kişinin, MİT’te görevli olup olmadıkları da araştırılıyor. FETÖ mensuplarının, İstihbarat Daire Başkanlığı’nı darbe girişiminin hemen başında ele geçirerek, darbeci askerlere istihbarat ve bilgi sızdırmak istedikleri öne sürülüyor. Haklarında yakalama kararı bulunan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe ile eski terörden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, darbe girişimi gecesi İstihbarat Daire’ye girmeye çalışırken yakalanmış ve tutuklanmıştı.

15 JANDARMA SUBAYI İDDİASI

Bu arada 15 Jandarma İstihbarat subayının, istihbarat paylaşımı, iç istihbarat eğitimi kapsamında EGM İstihbarat Dairesi’nde göreve başladıkları ve 15 Temmuz gecesi darbecilerle birlikte hareket ettikleri öne sürüldü. Bu15 jandarma tutuklandı ve ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri Hürriyet’e yaptıkları açıklamada “Zaman zaman emniyet istihbarat ile jandarma istihbarat işbirliği yapar. Ama 15 jandarma istihbaratçısının darbeden önce 4 ay boyunca emniyette çalıştığı doğru değil” dedi.

YÜZBAŞIDAKİ GİRİŞ KARTI

Darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanlığı önünde yakalanarak tutuklanan yüzbaşı Yavuz Keçeci’nin aracında ise İstihbarat Daire Başkanlığı’nın giriş kartları ele geçirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, sadece İstihbarat Dairesi’nde kritik görevlerde bulunan kişilere verilen giriş kartlarının darbeci bir yüzbaşının aracında çıkmasını araştırıyor. Savcılık, İstihbarat Dairesi’nde bu konuda yazı yazarak bilgi istedi.

ZAFİYET SORUŞTURMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe girişiminin ardından, “Emniyet İstihbarat’tan bilgi alınamadı. Jandarma İstihbarat’ın başını değiştirmiştik ama içini değiştirememiştik. Oradan hiçbir istihbarat alınamadı” diyerek istihbarat zafiyetine dikkat çekmişti. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, hem Emniyet hem de Jandarma istihbaratta soruşturma yürütüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dede korkut13 Ağustos 2016 09:55

    bu kahramanlık tefrikaları da sıkmaya basladı. hic mi gorevini layıkıyla yapmayan yoktu 15 temmuzda. hic mi oz elestiri yok