E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin1.3 milyar nüfuslu Çin'de çocuk yapma sınırı kalkıyor---

1.3 milyar nüfuslu Çin'de çocuk yapma sınırı kalkıyor

1.3 milyar nüfuslu Çin'de çocuk yapma sınırı kalkıyor
22 Mayıs 2018 - 04:19 borsagundem.com

1 milyar 379 milyon kişiyle dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de, çocuk yapma sınırı kaldırılıyor

2016'da tek çocuk politikasını resmi olarak kaldıran Çin’in, şimdi tüm sınırlamaları kaldırmaya hazırlandığı belirtildi.

Bloomberg'e verilen bilgilere göre Çin, nüfusun yaşlanma hızını azaltmak ve uluslararası kamuoyu eleştirilerinin hedefinden çıkmak istiyor.

Sputnik'te yer alan habere göre mevcut durumda ailelere iki çocuğa kadar izin veren Çin'in tüm limitleri kaldırmayı planladığı belirtildi.

Kaynaklara göre karar, dördüncü çeyrekte uygulanmaya başlayabilir.

Çiftleri iki çocukla sınırlandıran politika, insanların en temel haklarından birinin ihlali olarak görülüyor.

Çin, 1 milyar 379 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET22 Mayıs 2018 16:18

    merak etmeyin bi felaket gelir dünya nüfusu bir anda yine tepe taklak olur..

  • Mesut Şener22 Mayıs 2018 05:38

    İnsan sayısı dünya üzerinde o kadar çoğalmış ki , bütün kıtalar insanoğlunun işgali altında , dünyadaki 8-9 milyar insan bitki ve hayvanları yiyor yiyor,milyonlarca ton yiyecek içecek tüketiliyor.Bunun sonucunda dağlar taşlar kadar bok üretiliyor.çevre kirleniyor , ısınma , ulaşımda tüketilen oksijen yani dünya iyi dayanıyor.Aslanların sayısı çoğalınca ne olur ????? tezinden yola çıkacak olursak dünya nüfusu 50 milyar olursa ne soluyacak hava ne yiyecek ekmek kıtlık gelecek kıtlık.her insan günde 1 kilo bok üretse 8 milyarla çarpın tonlarca dışkı hergün denizler hergün kirleniyor.

  • bir yorum22 Mayıs 2018 04:38

    Kardeşim yeter yahu bu kadar çok insan olur mu bir de hindistan var tabii.İnsanları görüyoruz çoğu hayvan gibiler.Yani insan olduklarını söylemek zor.Heryerde tarlada tabakda çocuk yapıp duruyorlar.Dünya bu nüfusu kaldıramaz.Dünya sadece insandan ibaret değil.hayvanlar bitkilerde var.Yaşadığımız dünyayı korumak zorundayız.Yoksa gelecek nesiller kirli bir dünyayla karşılaşacak ve doğal hayatı ancak resimlerde ve çekilmiş videolarda görecek gerçek doğal hayat kalmıyacak.DÜNYAMIZI KORUMALIYIZ.BU DÜNYADAN BAŞKA BİR DÜNYA YOK