E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa1000 Türk S&P 500 ile parasını katladı---

1000 Türk S&P 500 ile parasını katladı

1000 Türk S&P 500 ile parasını katladı
07 Eylül 2014 - 07:02 borsagundem.com

Türkiye’den 1000 zengin S&P 500'e yatırım yaparak servetlerine servet kattılar

S&P 500 son 5 yılda yüzde 194 yükselirken, bu getiriden Türkiye’den 1000 zengin de payını aldı. Türkler’in en çok S&P 500 Endeksi’ni takip eden ve içinde çeşitli hisseleri barındıran borsa yatırım fonlarına yatırım yaptığı belirtiliyor

Habertürk'ten Sefer Yüksel!in haberine göre, ABD borsaları tarihinin en yüksek seviyelerinde gezinirken, bu piyasaya Türkiye’den yatırım yapan yaklaşık 1000 Türk zengin yatırımcı da servetine servet kattı. ABD borsalarına yatırım yapan Türk yatırımcıları en çok da Amerika’nın en büyük 500 şirketini kapsayan S&P 500 Borsa Endeksi’nin 57 yıllık tarihinde ilk kez 2.000 puanı aşması sevindirdi. Çünkü Türk yatırımcıların ağırlıklı olarak S&P 500 Endeksi’ni takip eden ve içinde çeşitli hisseleri barındıran borsa yatırım fonlarına (ETF) yatırım yaptığı belirtiliyor. S&P 500 Endeksi, son bir yılda yüzde 37.3, Mart 2009’dan bu yana ise yüzde 193.8 prim yaptı. 

TERCİH, FACEBOOK TWITTER VE APPLE

Ancak Türklerin yatırım yaptığı borsa yatırım fonlarının içinde ağırlıklı olarak teknoloji hisselerinin yer aldığını belirten bankacılar, dolayısıyla Türk yatırımcılarının kazancının S&P 500’ün getirisinin çok daha üzerinde olduğunu ifade ediyor. Bankacılar, hisseye yatırımı tercih eden Türklerin ise Facebook, Twitter ve Apple gibi çok bilinen hisselere doğrudan yatırım yaptıklarını belirtiyor. Tek hisseye yatırım yapanların ağırlıklı olarak teknoloji ve enerji hisselerini tercih ettiğini vurgulayan bankacılar, yatırım yapılan sektörleri ise teknoloji, enerji, gübre gibi tarıma hitap eden hisseler, zorunlu olmayan tüketim malı satışı yapan şirket hisseleri olarak sıraladı.

500 MİLYON  DOLAR YATIRIMLARI VAR

Türkiye’den yatırımcıların 7-8 yıldır böyle bir yatırım imkânından yararlandığını belirten bankacılar, 1000 civarındaki aktif yatırımcı olan Türk’ün ABD borsalarında yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımı bulunduğu bilgisini veriyor. Bankacılar, Türkiye’den ABD borsalarına yatırım yapanların 1 milyon lira ve üzerinde serveti olan özel bankacılık müşterileri olduğunu ifade ediyor.

APPLE % 704, FACEBOOK % 190 KAZANDIRDI

ABD’de en fazla prim yapan hisseler ise Türk yatırımcıların ilgilendiği teknoloji hisseleri oldu. Mayıs 2012’de 38.2 dolardan halka arz olan ve hemen ardından hisseleri 17.7 dolara kadar düşen Facebook, yatırımcısına yılbaşından bu yana yüzde 44, 2012 sonundan buyana yüzde 190 ve halka arz tarihinden bu yana ise yüzde 102 kazandırdı. Apple hisseleri ise son 1.5 yılda yüzde 75.6, Mart 2009’dan bu yana ise yüzde 704 kazandırdı. Twitter hisseleri ise son 3 ayda yüzde 50 son 1 ayda ise yüzde 7 yükseliş kaydetti.

APPLE’DAN SAVUNMA: SORUN KÖTÜ ŞİFRE SEÇEN LAWRENCE’TA

Jennifer Lawrence ve Rihanna dahil bir dizi Hollywood yıldızının mahrem fotoğraflarının sızmasının ardından, hack’lenen iCloud uygulamasının sahibi Apple’dan ilginç bir açıklama geldi. Apple, yeni güvenlik önlemleri alacağını duyursa da asıl sorumlunun kendi sistemi değil, kötü şifre tercihleri olduğunu savundu. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple ünlülerin iki adımlı doğrulama olarak bilinen güvenlik önlemini kullanmadığına, hacker’ların da şifreleri veya güvenlik sorularının yanıtlarını bu sayede elde edebildiğine inanıyor. Apple’ın bu tavrı “Bize güvenebilirsiniz ama dediklerimizi yaparsanız” dayatması olarak yorumlandı

YENI ÖNLEM ALINACAK

Apple’ın CEO’su Tim Cook ise şifre değişikliği, iCloud’daki bilgilerin kopyalanması veya iCloud hesaplarına yeni bir cihazdan bağlanma gibi girişimler söz konusu olduğunda, kullanıcılarını uyaracaklarını söyledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)