E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin10 milyon TL vurgun yaptı, sevgilisinin evinde yakalandı---

10 milyon TL vurgun yaptı, sevgilisinin evinde yakalandı

10 milyon TL vurgun yaptı, sevgilisinin evinde yakalandı
17 Aralık 2017 - 07:26 borsagundem.com

TRT’de nüfuzunu kullanarak vurgun yapan eski sekreter A. E., sevgilisinin Keşan’daki evinde yakalandı.

TRT’de, 2 yıl önce taşeron firma üzerinden sekreter olarak çalışmaya başlayan A.E.’nin vurgunu, TRT çalışanları ve vatandaşların şikâyetiyle ortaya çıktı. Sekreterlik yaptığı TRT’de 2 yöneticinin kaşelerini kullanan A.E.’nin, hayali ihaleyle TRT’nin kantinini yıllık 800 bin TL karşılığı kiraya verdiği tespit edildi.

Sahte ihaleyle kiraladığı kantinden kâr payı dağıtma vaadiyle TRT çalışanlarından da para topladı. Yetmedi, arsa alım satımı yoluyla yüksek kazanç vaat ederek, hem TRT çalışanlarından hem de vatandaşlardan farklı tutarlarda paralar aldı. Topladığı paraları geri ödememesi sonucu patlak veren skandal üzerine TRT inceleme başlattı. Ancak kurum ile ilişiği kesilen A. E. kayıplara karıştı. Mağdur olan TRT çalışanlarının ve vatandaşların şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

KOCASI TUTUKLANDI

A. E. tarafından dolandırıldığını iddia eden birçok kişi savcılığa başvurdu. Aralarında polisler, bürokratlar ve bazı TRT çalışanlarının da olduğu yaklaşık 40 kişi, dosyada müşteki olarak yer aldı. Belgeler üzerinden yapılan incelemeler, A.E.’nin 10 milyon TL’lik vurgun yaptığını ortaya koydu. Ancak tüm işlemlerin sahte olması nedeniyle TRT’nin kurumsal olarak herhangi bir zararının söz konusu olmadığı belirlendi. A.E.’nin dolandırıcılık çarkında yer aldığı değerlendirilen polis kocası da soruşturma kapsamında tutuklandı.

TAKİBİN ARDINDAN YAKALANDI

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre savcılığın talimatı ile polis, A.E.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Ankara polisinin teknik ve fiziki takibi sonucu Edirne Keşan’da olduğu tespit edilen A. E.’nin bulunduğu adrese operasyon yapıldı. A.E., sevgilisi olduğu iddia edilen kişiye ait evde gözaltına alınıp Ankara’ya götürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D demirkan 17 Aralık 2017 13:09

    TRT TÜRKİYENİN SIRTINDA BİR YÜK TÜR.DERHÂL ÖZELLEŞ TİRİLMELİ.BİR SÜRÜ KANAL DOĞRU DÜZGÜN YAYINDA YOK.HANTAL YAPI MİLLETİN SIRTINDA KENE. HORTUMUN UCU TRT DE.DENETİN DİYE BİRŞEY YOK BU MALİYE BAKANI DEVLET KURUMLARINI NİYE SIK SIK DENETLEMEZ. TRT YE BABALARININ MALI GİBİ KULLANIYORLAR.BÜTÜN KURUMLAR LAŞKA NERE GİDERSEN GİT AYNI.İŞİMİZ GERÇEKTEN ÇOK ZOR. BEN BİR AKP Lİ OLARAK VALLAHİ GELECEK UMUTLARIMI YİRMEK ÜZEREYİM.ŞU ANDA OLUP BİTENLERE HİÇ AKLIM ERMİYOR.BU TÜRKİYENİN KADERİ BÖYLE GELDİ BÖYLE GİDECEK.BÜTÜN DÜYA İLE PAPAZ OLDUK. AVRUPA İLE ÇOK SIKI İŞ BİRLİĞİMİZ OLMASI LÂZIM KEN TAM TERSİ.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

  • Cüneyt 17 Aralık 2017 11:49

    Taşeron firma üzerinden vurgun yapılıyorsa içeride olan neler yapmaz??? TRT denen kuruma kesilen vergiler haram olsun....

  • Ali17 Aralık 2017 11:06

    Trt zaten bitmiş. Haberleri bile tek parti.

  • Sdk 17 Aralık 2017 12:32

    80 yıl tek partiydi asıl şimdi normale döndü

  • bilenvarmı17 Aralık 2017 10:38

    okumuş eğitimli insanlar neden oltaya gelirler

  • KILIÇ17 Aralık 2017 09:45

    DENETİM OLMAYINCA VURGUN,SOYGUN ,TALAN,RÜŞVET ,BİRİLERİ KALKIP YIKMAYA ÇALIŞIR İNSANLARA ÖNCE DEVLETİN OTERİTESİNİ ÖGRETMEK LAZIM SONUNDA ALLAHIM BENİ AFFETSİN DEYİNCEYE KADAR BİNLERCE İNSANINDA CANI YANIYOR.

  • Vatandaş17 Aralık 2017 08:19

    İşte akp Türliye’yi bu durums getirdi maalesef.

  • kafayabak17 Aralık 2017 10:40

    ne oldu yoksa tayyibin mi parmaği var. nası bi kafa var sizde ne içiyonuz.

  • baturayersin17 Aralık 2017 08:00

    vatandaş nasıl olsa eletirik parasını ödüyor kesinti yapın siz her elektirik faturasından trtye katkı payı para ondan sonra böyle çalaklarda yesin içsin