E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa10-20 banka stres testinden sınıfta kalabilir---

10-20 banka stres testinden sınıfta kalabilir

10-20 banka stres testinden sınıfta kalabilir
24 Ekim 2014 - 11:53 borsagundem.com

Citigroup, Avrupa'da yapılacak olan stres testinden 10-20 bankanın geçemeyeceğini rapor etti

Citigroup tarafından yayımlanan bir rapora göre, Avrupa Merkez Bankası'nın stres testi uygulanacak olan 130 bankadan 10 ile 20 arasında bankanın başarısız olabileceği ifade ediliyor. 

Raporda testi geçemeyen bankaların Yunanistan, İtalya, İspanya ve İrlanda'da kümelenmesinin beklenildiği belirtilirken, başarısızlıkların çoğunluğunun şimdiye kadar yapılan sermaye hareketlerinden kaynaklanması bekleniyor. 

En az üç Yunan bankasının testlerde başarısız olacağı görüşüne yer verilen raporda, Yunan bankalarında kalan açıkların düşük olabileceği ve bunun pozitif bir katalizör etkisi yapabileceği ifade edildi. 

Citi İspanya'da 3'ten fazla bankanın testi geçememesi durumunda piyasa tepkisinin olumsuz olabileceği vurgulanırken, Avrupalı temel bankalar için odak noktasının ise Almanya bankalarındaki sevkiyat kredileri, Fransız bankaların Orta ve Batı Avrupa'ya verilen kredileri gibi riskli segmentler olacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)