E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"1 TL'ye özelleştirme" skandalı için araştırma bile yapılmamış---

"1 TL'ye özelleştirme" skandalı için araştırma bile yapılmamış

1 TL'ye özelleştirme skandalı için araştırma bile yapılmamış
27 Temmuz 2017 - 05:29 borsagundem.com

19 milyon dolar değerindeki 800 bin ton atığın, özelleştirme kapsamında 1 TL’ye satılması skandalıyla ilgili hükümetin herhangi bir araştırma yapmadığı ortaya çıktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Meclis'e sunduğu araştırma önergesiyle ortaya çıkan atık skandalında yeni boyut ortaya çıktı. Özelleştirilip yandaş bir firmaya verilen Mazıdağı Fosfat Tesisleri'ndeki 19 milyon dolar değerindeki atıkların 1 lira gösterilerek satılmasını içeren vurgunla ilgili hiçbir araştırma yapılmadığı belirlendi. Skandalı ortaya çıkaran CHP'li Gürer, “Maliye Bakanı'nın konuyla ilgili bana verdiği yanıtta, atıkla ilgili hiçbir araştırma yapmadıkları ortaya çıktı” dedi.

SATIŞA HİÇ DEĞİNMEDİ

Skandal özelleştirmenin peşini bırakmayan Gürer, Başbakan Binali Yıldırım'a, “Bu satış işlemini araştırdınız mı” diye sordu. Yıldırım adına önergeye yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, tesisin tüm varlıklarının 2011 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını bildirdi.

Milyonlar değerindeki atığın sadece 1 liraya devredilmesi konusuna değinmeyen Bakan Ağbal, şu açıklamayı yaptı:

“İhale şartnamesinde, ihale konusu olarak, işletme hakkının verilmesine konu varlıklar ile satışa konu arsa/arazi, binalar ve diğer varlıklar ile birlikte üretim atıkları (kaba ve ince atıklar) ifade edilmiş ve belirli istekliler arasında ihale usulüne ilişkin 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'da yer alan düzenlemelere istinaden yatırım, üretim ve istihdam şartları belirtilmiştir. Tesise ilişkin değerleme çalışmaları sonucu hazırlanan Değer Tespit Raporu'nda da ihaleye konu bütün varlıkların yanı sıra kaba ve ince atık malzemelerin de 845 bin ton üzerinden değerlemesi yer almıştır.”

YANLARINA KÂR KALDI

“Mazıdağı'nın atığı, alanın yanına kâr kaldı” diyen CHP'li Gürer , Bakan Ağbal'ın yanıtında, Sayıştay raporlarında belirlenmesine rağmen, skandal özelleştirmeyle ilgili herhangi bir araştırma yapılmadığının anlaşıldığını vurguladı. Sadece atıklarının değerinin bile 19 milyon dolara ulaştığı tesisin tamamının 29 milyon dolara özelleştirilmesinin vahim bir durum olduğuna dikkat çeken Gürer, “Bir başka vahim olan konu, 800 bin ton atığın sadece 1 TL değerinden satılmış olmasıdır. Bunlardan daha da vahimi ise, skandalın Sayıştay raporlarında ortaya çıkmasına rağmen, ne Başbakanlık ne de Maliye Bakanlığı tarafından bu özelleştirmeyle ilgili herhangi bir araştırma yapılmamış olmasıdır” diye konuştu. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevdet menteş27 Temmuz 2017 06:55

    Devletin mallarını yandaşlarına veren sebeb olan ne kadar yetkili varsa YAZIKLAR OLSUN DEVLETİ zarara uğratanlara enbüyük cezayı vereceksiniz ki birdaha olmasın.