Ana SayfaPiyasaYeşil Holding ve Menba Holding sorusu---

Yeşil Holding ve Menba Holding sorusu

1 / 2
Yeşil Holding ve Menba Holding sorusu
22 Kasım 2017 - 08:25 www.borsagundem.com

GRUP ŞİRKETLERİNİ ÇATISI ALTINDA TOPLAMAK İSTİYOR

SORU- YEŞİL’deki yükseliş devam eder mi yoksa düşüş sürer mi? 

Osman Benli 

CEVAP- Yeşil Yatırım Holding uzun bir aradan sonra ilk defa geçtiğimiz yıl ciddi bir kâr elde edebildi. Esas faaliyetlerinden zarar eden firma, diğer faaliyetlerden elde ettiği gelirle 2016 yıl sonunda 37 milyon TL kâr açıkladı. 2017’nin dokuz aylık döneminde ise diğer faaliyet geliri kalemindeki gelirin sürmesi dönem sonunda kâr artışının devamına imkan tanıdı. Söz konusu durum hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyor. Hissenin fiyatı 2017’nin ilk ayında nominal değerinin altındayken 14 Kasım 2017 günü en yüksek seviyesi 19,75 TL’ye kadar yükseldi. Gerçekleşen fiyat hareketi oldukça etkili olmakla birlikte şimdilerde hissede kâr realizasyonunun yaşandığı gözleniyor. Sert satışların devam etmesi halinde hissedeki düşüşün de devam etmesi şaşırtmayacaktır. 

Şirketin kamuya yaptığı yakın tarihli açıklamalar arasında yüzde 50 iştiraki konumunda bulunan Wowwo ile ilgili olanı dikkat çekiyor. 8 Kasım 2017 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Wowwo’nun halka arzı için aracı kurumlarla görüşmelerde bulunmaya ve resmi kurumlara gerekli başvuruların yapılması için harekete geçilmesine karar verildi. Şirket söz konusu iştirakin geliri hakkında bu aşamada net bir bilgi paylaşımında bulunmuş değil. İki yıl kadar önce kurulan iştirak, internet üzerinde ticaret ve pazarlama işi yapmakta. Firmanın bir diğer iştiraki ise yine yüzde 50 ile ortak olduğu 2013 yılında kurulan Zincir Gayrimenkul. Bu iştirak ise inşaat imali ve satışı işi ile uğraşmakta.  

Şirketin dokuz aylık faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre ise Yeşil Yatırım Holding, öncelikle Borsa’da işlem gören halka açık grup şirketlerini kendi çatısı altında toplamayı hedeflediği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)