Ana SayfaPiyasaYabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?---

Yabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?

2 / 4
Yabancılar ne zaman yeniden alıma geçer?
20 Kasım 2017 - 12:13 www.borsagundem.com

SATIŞLAR SÜRER Mİ?

Gedik Yatırım'dan Ali Kerim Akkoyunlu, yabancı satışlarını üçüncü çeyrek bilanço döneminin sonlanmasıyla gelen kâr realizasyonuna bağlıyor. Dalgalı kur ve faiz oranlarının ekonomik büyümeyi yavaşlatmasıyla ilgili endişelerin satışlara yol açtığını belirten Akkoyunlu’ya göre, ‘defter kapatma’ dönemine giren yabancılardan yılın kalanında ‘alış’ dalgası gelmeyecek. Akkoyunlu, 2018 ilk çeyrekte baz etkisiyle düşüş eğilimine girecek enflasyonla faiz ve kurda dalgalanmanın azalmasını bekliyor. Bu ortamın yabancıların alım potansiyelini olumlu etkileyeceğini de kaydediyor.

HANGİ HİSSELER?

Peki, yabancılar en çok hangi hisseleri alıyor, hangilerini satıyor? Tablomuzda, 2017 Ocak-Ekim’de en çok net alım ve net satış yapılan ilk 10 hisseyi görebilirsiniz. Alımda, Garanti, İş, Halkbank ve Vakıfbank olmak üzere dört banka hissesi var. Satışta ise ilk beşte Aselsan, Emlak GYO, Arçelik, Koza Altın ve Net Holding bulunuyor.

YATIRIMCI NE YAPSIN?

Gedik Yatırım’dan Ali Kerim Akkoyunlu, BİST’in iskontosunun diğer GOÜ piyasalarına göre en yüksek değerlerde olduğunu aktarıyor ve düşüşlerde ‘kademeli alım’ tavsiyesi veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)