Ana SayfaPiyasaYeni haftada gözler ‘faiz’de olacak---

Yeni haftada gözler ‘faiz’de olacak

1 / 4
Yeni haftada gözler ‘faiz’de olacak
12 Mart 2017 - 10:41 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Küresel piyasalar FED’in 15 Mart’ta atacağı faiz adımını bekliyor. Ancak bu beklenti olası bir 25 baz puanlık artışın sancı yaratmayacağı yönünde, çarpıcı nokta yeni projeksiyonların bu toplantıda gündeme gelecek olması. Türkiye ise faizde çifte heyecan içinde olacak. Yellen’in kararına TCMB’nin açıklayacağı faiz oranı da eklenecek. Avrupa ise bilindiği gibi yüzde 0 olan faiz oranında bir değişikliğe gitmedi. Euro yükseldi. Draghi’nin gerekçeleri ilgi çekiciydi. 

Geride bıraktığımız 5 piyasa gününde temettü verecek şirketler duyurularını yaparken yarın bilançolar tamamlanacak. Düşüşlerin moral bozduğu haftayı yükselişle 90 bin sınırında kapayan Borsa İstanbul 13 Mart’ta yeni bir haftaya merhaba diyecek. BİST’te dalgalı bir seyir beklentisi öne çıkıyor. Bunun yanında 87 bin uyarısı da var, kırılması durumunda düzeltme hareketi setleşebilir. Önümüzdeki günlerde TL’nin daha istikrarlı bir seyir izleyebileceği görüşü hakim. Hazine tarafından düzenlenecek 5 yıl vadeli değişken faizli devlet tahvili ihalesi hatırlatılıyor. 

Borsagundem.com soruyor, piyasaların uzman isimleri A1 Capital’den Belgin Maviş, Alan Yatırım’dan Eda Önder Öztürk, Gedik Yatırım’dan Ceren Bakçay ‘yeni hafta beklentileri’ni anlatıyor...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)