Ana SayfaPiyasaYeni haftada endekste çok kritik beklenti---

Yeni haftada endekste çok kritik beklenti

1 / 3
Yeni haftada endekste çok kritik beklenti
19 Kasım 2017 - 09:47 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Piyasa haftası borsa adına hayal kırıklığıyla sone erdi. Hisseler yatırımcısına kaybettirirken, altın ve döviz kazandırdı. Fonlarda ise bireysel emeklilik fonları yüzde 0,15 değer yitirdi, yatırım fonları yüzde 0,12 değerlendi.

Borsa İstanbul’da cuma sabahı endeks hafif primli başlasa da günü yüzde 0.69 oranında düşüşle 106 bin 239 puandan kapattı. Yabancı yatırımcıların satışları dikkat çekti. Verilere göre hisse senedi stok miktarı 50.8 milyar dolardan 48.3 milyar dolara düştü.   

Avrupa borsalarında haftalık kayıp yüzde 1.3 oldu. Wall Street’teki kayıpların ömrü ise kısa sürdü. Wal-Mart Stores hisselerine ve tüketiciye yönelik diğer şirketlerin hisselerine gelen alımlar yükselişin önünü açtı.

“KUR KENDİ SEYRİNE DÖNER” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ Merkez Bankası'na müdahale etmedikleri için ekonomi bu hale geldi” sözleri gündem oluşturdu. Piyasalara damgasını vuran konuşmasında, Türkiye'nin ekonomide ciddi bir operasyonla karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, "Dövizdeki şişkinlik kısa sürede ortadan kalkacak, kur tekrardan kendi seyrine dönecek." dedi.  

Latin Amerika’dan ise bir iflas haberi geldi. Venezuela hazinesi ve devlete ait petrol şirketi PDVSA, milyarlarca dolarlık borcunda temerrüde düştü. Borç için konuşulan rakam 120 milyar doların üstü… 

ENDEKSTE BEKLENTİ NE? 

Yeni haftaya gelince… 

Endeksteki beklenti çok çarpcı. Özetle, “109 bin üzerinde kapanışlar göremezsek 100 bin altındaki rakamları yeniden test edilebilir…” deniyor.

Dolar yorumu ise şöyle: “3,90’ın üzerine çıkılması durumunda 3,95 civarında bulunan tarihi zirvelerin de aşılarak psikolojik önemi olacak 4,00 TL’nin de test edildiğini görebiliriz.” 

Yeni haftanın önemli bir gündem maddesi de veriler. Tüketici Güven Endeksi, Konut Satış İstatistikleri, Fed Toplantı Tutanakları, İşsizlik Maaşı Başvuruları ve BİST 100 Teknik Seviyeler izlemede olacak.

ABD’den gelecek haber akışı doların seyrini de etkileyecek. 

Borsa gündem sordu, uzmanlar konuştu. İşte Üzeyir Doğan ve Belgin Maviş’ten yeni haftada piyasalar… 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)