Ana SayfaPiyasaYeni haftada borsada ‘çifte’ uyarı ---

Yeni haftada borsada ‘çifte’ uyarı

1 / 3
Yeni haftada borsada ‘çifte’ uyarı
18 Şubat 2018 - 09:56 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Hafta içi iniş çıkışlı bir grafikte hareket eden Borsa İstanbul, kapanış günü yüzde 0.25 yükseldi. Borsa haftaya 116.510 puandan veda etti. Aynı zamanda haftanın kazananı unvanını da alarak; BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,57’lik kazançla kapattı. ‘Hisse’darlar sevinirken, döviz ise yatırımcısını üzdü.   

Avrupa'ya gelirsek, yatırımcı güveninde artış görülmesinin etkisiyle borsalar son işlem gününü artışla tamamlarken, New York haftanın son iş gününü karışık seyirle tamamladı.

Merkez’in dolar anketi 

Merkez Bankası'nın anket sonuçları açıklandı. 2018 yıl sonu dolar/TL beklentisinin bir önceki döneme göre iki kuruş gerilediği görüldü: 4.10 

Patron istediği kadar satabilir! 

Haftaya damgasını vuran haber, Borsagundem.com’un “Patronların hisse satmasının önü açıldı” manşetiydi. “Yeni yatırımcı mağduriyetleri başlayabilir” uyarısı okurlar tarafından çok önemsendi.  

Çemaş’ın operasyon üçlüsü 

Cuma’nın son bombası ise “Çemaş’ta operasyon devam ediyor” manşetiydi. Kulis haberde, “Şirket’in KAP’a gönderdiği bir açıklamayı fırsat bilen Mecnur Çolak ve Metin Yüksel’in hisse satışı için harekete geçtiği, ekibe Rıza Kutlu Işık’ın da katıldığı ileri sürüldü...” bilgisi, manzaranın fotoğrafıydı.  

Ülker’e banka desteği! 

İki ayrı banka genel müdürünün açıklamaları ise Ülker Grubu’nun ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Bilindiği gibi kredi yapılandırması için bankalarla görüştüğüne ilişkin haberler üzerine konuşan Murat Ülker, “Mali yapımız kuvvetli, sendikasyon kredisini bankalar önerdi” demişti.  

İlk olarak Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Yıldız Holding'in kredisinin yönetilebilir olduğunu ve krediyle ilgili bir sorun bulunmadığını söyledi. Ayrıca da konuyla ilgili şirketin açıklamalarının dikkate alınmasında fayda olduğunu belirtti.

Ardından Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Yıldız Holding ülkemizde ve dünyada önemli markalara sahip önemli oyunculardan bir tanesi. Finansal anlamda bankalarla krediler anlamında en ufak bir sorunu yok” dedi. Devam etti: “Sistem için ya da Garanti için endişe edilecek, risk yaratacak, problem doğuracak bir konu kesinlikle değil.”  

Korkutan uyarı! 

Goldman Sachs CEO'sundan ise ekonomi için korkutan bir mesaj geldi. ABD Başkanı Trump'ın 1,5 trilyon dolarlık vergi kesintisinin ekonomide aşırı ısınmaya yol açabileceği uyarısında bulunan Blankfein, "Kötü bir sonucun çıkacağına dair tahminler artıyor" dedi. 

YENİ HAFTA, YENİ BEKLENTİLER  

İşte geride bıraktığımız günlerden kısa bir özet…  

Şimdi artık yeni bir haftaya ‘merhaba’ demenin zamanı.

Sert fiyat hareketleri 

“117.000 seviyesi üzerinde kalıcılığın korunabilmesi yukarı yönlü yeni bir atak başlatabilir” diyen usta isim, “Aşağı yönlü hareketlerde ise 115.670 desteği altında kapanış gerçekleşmesi durumunda satışların yeniden kız kazandığı görülebilir” diye konuştu. İki rakam arasındaki ‘sert fiyat hareketleri’ uyarısı ise çok dikkat çekici…  

Bir diğer görüş ise, “Endekste 117.500 ve 118.300 kısa vadeli hedef değerler olarak öne çıkıyor” yönünde. Usta borsacıya göre 115.250 önemli destek olarak karşımıza çıkabilir…

Dolarda alım fırsatı mı? 

Dolara gelince, denilen şu: “Düşüşler mevcut konsolidasyon kanalı içerisinde alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.”

Ayrıca “3.74 desteğinde tutunamazsa 3.7220 önem verdiğimiz destek. Yukarı yönlü hareketlenmelerde ise 3.82 kısa vadeli hedef olacaktır” görüşü de öne çıkıyor.

Borsagundem.com soruyor, piyasaların nabzını tutan isi usta isim, Üzeyir Doğan ve Belgin Maviş yeni hafta beklentilerini anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)