Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıya bomba gibi mesajlar geldi---

Yatırımcıya bomba gibi mesajlar geldi

1 / 10
Yatırımcıya bomba gibi mesajlar geldi
30 Mayıs 2013 - 06:44 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM
Borsagundem.com ‘Yatırımcı Bilgilendirme Servisi’nin bugün ‘yakın plan’a aldığı şirket Akdeniz Güvenlik. Halka açık ve özel güvenlik denince akla ilk gelen şirketlerden olan Akdeniz Güvenlik’in mali tabloları ‘güvenli mi?’ 2012 cirosu ne kadar, karlılık durumu ne? 2013’te ne bekleniyor? Halka arz gelirleri nerede kullanıldı? Yeni bir halka arz yapılacak mı? Şirket, kamuoyunda sıkça dile getirilen “AK Parti’nin güvenlik şirketi” iddiaları için ne diyor? Yeni projeler neler? Yurt içinde, yurt dışında yeni ataklar var mı, stratejik yatırımlar olacak mı? Şirket evlilikleri hakkında neler düşünüyorlar? Ufukta böyle bir ‘evlilik’ var mı? Akdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şimşek, yatırımcılar için büyük önem taşıyan tüm bu sorulara dobra dobra cevap verdi. Hiç eksiltmeden, aksine detaylarıyla… İşte Borsagundem.com’un soruları, işte Necmettin Şimşek’in yanıtları…
Borsagundem.com-Şirketin finansal durumundan bahseder misiniz? 2012 yılı kar ve ciro rakamlarınız nedir? 2013 beklentinizi söyler misiniz?
Necmettin Şimşek:
Akdeniz Güvenlik 2001 yılında kuruldu. Tabi o zaman güvenlik hizmetleriyle alakalı yasal düzenleme yapılmamıştı. Güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteriyorduk. 2004 yılında da yasal düzenleme yapılınca hızla o alana konsantre olduk. Türkiye’de borsaya açık bizden başka güvenlik şirketi yok. Yani Türkiye’de tekiz, dünyada da bildiğim kadarıyla 7 firma var.
Halka açılmak, 2007 yılında gündemimize girdi ve geçtiğimiz Temmuz ayında da halka açıldık. Halka açma niyetimiz 2012 yılında nasip oldu. 2012 yılı öncesi de bir hazırlık yaptık. Tabi burada öncelikle neden halka arz sorusu gelebilir. Bizim ilk baştaki niyetimiz tüm çalışanlarının ortak olduğu, hatta hizmet ürettiği tedarikçileriyle beraber öyle bir yapıya kavuşturmaktı ve uzun vadede hedefimizde aslında o. Çünkü bizde epeyce bir istihdam var. Özellikle Akdeniz Güvenlik’te 8 bin civarında çalışanımız var.
Biz istiyoruz ki çalışanlarımız da az da olsa hissedar olsun. Bu vesileyle hem şirketini daha yakından takip eder, hem biz de sadece işçi işveren ilişkisinden çıkmış aynı zamanda ortaklarımızla çalışmış oluruz. Biliyorsunuz işçiyle işverenlerin tarihten bugüne hep problemleri ola gelmiştir. Biraz da çalışanlarımızın şayet emeğin dışında bir beklentileri varsa, ‘Buyurun ortak olun şirketin geleceğine, yönetimde de katılımcı olun’ gibi bir yaklaşımla başladık bu niyetimize. Tabi pratikte uygulama imkanı henüz bulamadık. Onun da sebebi gene yürürlükteki mevzuatlar. Bu nedenle bu işi biz tamamen kendi mecrasında yürüsün, gerek halk bazında, gerek yatırımcılar bazında, gerek çalışanlar bazında bu kendiliğinden gelişsin gibi bir yolu tercih ettik. Şu anda çalışanlarımızdan hisse alanlar var. İlk halka arzda da oldu, sonrasında da oldu. Herhalde şirketimizin performansı daha ileriki zamanlarda, ortak sayısını da arttıracak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)