Ana SayfaPiyasaYaprak Süt ve İskenderun Demir sorusu---

Yaprak Süt ve İskenderun Demir sorusu

1 / 2
Yaprak Süt ve İskenderun Demir sorusu
28 Haziran 2016 - 11:36 www.borsagundem.com

KÂRINI VE GELİRİNİ DÜŞÜRDÜ

SORU (1) - Bu Yaprak hissesi hep kar eder, yatırım yapar, ne zaman gerçek zamanlı tam güne geçecek? Neden düşük kaldı?

Bülent Kemancı

CEVAP - Mayıs 2011’de borsaya gelen Yaprak Süt, ilk aylarda her ne kadar yükselse de sonrasında sürekli geriledi ve taban seviyelere kadar indi. Hissenin halka arz edildiği 5 Mayıs 2011 günü, düzeltilmiş verilere göre açılış fiyatı 5,89 TL iken yaşanan düşüşlerin ardından 27 Haziran 2016 günü kapanışını 1,85 TL’den gerçekleştirdi. Halihazırda mevcut işlem fiyatı en düşük seviyelere denk geliyor. Hissenin bu denli düşmesinde firmanın ileriye dönük yatırımcıya umut verememesinin etkisi bulunuyor. Beklentinin düşük olması hissede daha ziyade satış ağırlıklı işlemlerin öne çıkmasına neden oluyor.

Firma son açıkladığı 2016 yılı ilk çeyrek bilançosunda hem gelirini hem de kârını düşürdü. Önceki yıllarda da yeterli bir kârlılığın olduğunu söylemek zor. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın oldukça düşük hacimle işlem gördüğü gözleniyor. Son altı aydaki günlük işlem hacmi ortalaması 6 bin TL’nin altında kalıyor. Bu durum hissenin sığ kalmasına neden olurken talebin de daralmasında bir diğer etken olarak görülebilir.

Şirket geçtiğimiz Mayıs ayında kamuya yaptığı açıklamada, aldığı izin çerçevesinde 132 baş Holstein ırkı damızlık gebe düvenin 95 adedinin ithalatının 18 Mayıs 2016 günü gerçekleştirildiğini, kalan 33 baş düvenin de seçiminin yapıldığını ve Haziran sonunda ithalatının gerçekleştirileceğini belirtti. Söz konusu ithalattan dolayı firmanın ne tür bir avantaj elde edeceği hakkında ise açıklama bulunmuyor.

Borsada işlem yaparken büyüyen firmaların takip edilmesinde fayda var.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)