Ana SayfaPiyasaVia GYO ve Jantsa sorusu---

Via GYO ve Jantsa sorusu

1 / 2
Via GYO ve Jantsa sorusu
31 Mayıs 2016 - 13:07 www.borsagundem.com

DESTEK ALIMLARIYLA TUTUNUYOR

SORU (1) - Via Gayrimenkul’ü nasıl görüyorsunuz? Patron devamlı hisse alıyor, alınır mı sizce?

Nevzat Akdoğan

CEVAP - Borsada işlem gören her hisse senedinde kendine has bir hareket tarzının görülmesi normaldir. Bu hareketlilik içerisinde asıl olan ise uzun vadede yükselebilmesidir. Ancak hisse seçiminde bulunurken firmanın büyüme potansiyeli kadar içinde yer aldığı sektördeki genel trendler de göz ardı edilmemeli. Zira firma iyi olsa dahi sektörün genel seyri o hisseyi de etkisi altına alabilmekte. Söz konusu durum gayrimenkul yatırım ortaklıkları için de geçerlidir. Genel olarak bakıldığında sektörde yer alan hisselerin uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığı görülüyor. Sektördeki hisseler kısa süreli çıkışlarla yatırımcısına kazandırsa da uzun vadede aynı performansı gösterme noktasında zorlanıyorlar. Borsada işlem görmeye başlayalı henüz bir ay dahi olmayan Via GYO için de durum farklı değil.

11 Mayıs 2016 günü borsada işlem görmeye başlayan Via Gayrimenkul’ün halka arz fiyatı 13,60 TL. Halka arz öncesi hisseyle ilgili değerleme yapan aracı kurumların raporlarına göre halka arz fiyatı makul ya da iskontolu bulunuyor. Ancak bu değerlendirmelere rağmen hisse, büyük ortağın taahhüdü kapsamında gerçekleştirdiği alımlarla halka arz fiyatının üzerinde tutunduğu görülüyor. 30 Mayıs 2016 tarihli kapanış fiyatı da 13,60 TL’ye denk geliyor. Ancak destek alımlarının sonlanması halinde halka arz seviyesinin altına kayma olasılığı gündeme gelebileceğini göz ardı etmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • piyasa31 Mayıs 2016 14:05

    şü hisse daha 1 yıllık bile değil.5 sene oldu GLBMD BİRGÜN anlatın neden piyasa yapıcısı atanmıyor.kime sorsak cevap veren yok.nasıl halka açık şirketler bunlar .hiçmi aydınlatılmaz yatırmcılar dipsiz kuyu .