Ana SayfaPiyasaVestel Beyaz Eşya ve Koza Altın sorusu---

Vestel Beyaz Eşya ve Koza Altın sorusu

1 / 2
Vestel Beyaz Eşya ve Koza Altın sorusu
22 Eylül 2017 - 10:54 www.borsagundem.com

YENİ FABRİKA İÇİN PARA BULAMADI

SORU- Vestel Beyaz Eşya’nın Manisa’da aldığı arsası üzerinde fabrika kuracağı ve bu fabrikayı da bu yıl devreye alacağı bildirilmişti. Fabrikanın son durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tolga İmal

CEVAP- Vestel Beyaz Eşya, Kasım 2016’da yaptığı açıklama ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde toplamda 81.191 metrekare arsa aldığını ve söz konusu yere kurutma makinası ile çamaşır makinası fabrikası kuracağını duyurdu. Kurulacak fabrika yıllık 750 bin adet çamaşır makinası ve yine yıllık 750 bin kurutma makinası üretim kapasitesine sahip olacak. Alımdan hemen sonra yatırım için girişimde bulunan firma hedeflediği programa göre Haziran 2018'de tesisi tamamlamayı açıklamıştı. Aynı açıklamada yeni fabrika için arsa bedeli de dahil toplamda yaklaşık 70 milyon Euro yatırım harcaması gerekiyor. Ancak şirketin elinde söz konusu yatırımı gerçekleştirecek kaynak bulunmadığından kredi yoluyla sorunu çözmek istiyor. Bu amaçla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelerde bulunduysa da bu güne kadar kredi aldığına dair bir açıklaması olmadı. Konuyla ilgili son olarak 22 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı bilgilendirmede kredi arayışının sürdüğü dile getirildi. Kredi bulma noktasında zorlanan şirketin hesaplarına göre geçtiğimiz haziran ayında tesisin devreye girmesi gerekirken arada üç ay geçtiği halde henüz yatırıma dahi geçebilmiş değil. Anlaşıldığı kadarıyla gerekli kredi bulunamadığı sürece şirketin yatırıma geçme ihtimali gündeme gelemeyecek. 

Öte yandan şirketin sermayesinin yüzde 94,62’si Vestel Elektronik’in elinde bulunması nedeniyle bedelli sermaye artırımına yönelmesi halinde ağırlıklı kısmı yine grup içinden çıkacağından tercih edilmediği sonucuna varmak yanlış olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)