Ana SayfaPiyasaÜnlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler ---

Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler

4 / 12
Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler
14 Nisan 2017 - 10:47 www.borsagundem.com

HER TÜRLÜ FİNANSAL ENSTRÜMANI DESTEKLİYORUZ

-Gayrimenkul sertifikaları ve Mehmet Şimşek’in hafta sonu açıkladığı altın projesi başarılı olur mu, şansı ne?

-Prensip olarak gayrimenkulün menkulleştirilmesi fikri desteklediğimiz ve bizimde çalışmaları içinde bulunduğumuz bir gayret. Biz mesela bir gayrimenkul yatırım fonu kurduk. İkinci yatırım yapan fon biz olduk. Sonuç olarak ilk yatırımı yapanlardan bir tanesi olduk. Keza gayrimenkul sertifikaları bir enstrüman. Ama oradaki zorluk şuradan kaynaklanıyor. Bazı ürünleri sertifikalaştırmak için o ürünün birbirinden ayırt edilmemesi lazım. Ama bu da zamanla aşılır diye düşünüyorum. Bence bu ürünün çıkması çok iyi oldu ve birçok TOKİ projesinde bu yapılacak bildiğim kadarıyla. Biz her türlü finansal enstrümanı destekliyoruz ve özelikle gayrimenkul, altın gibi Türkiye’de daha sabit kalmış olan sermayenin sermaye piyasalarına gelmesi hepimiz ve memleket açısından iyi olacaktır.

Altın projesine gelirsek ki biliyorsunuz altın atıl duran bir değer. Şimdi bu atıl değerleri sermaye piyasalarına veya finansal sistem içine çektiğimiz zaman, bu para döngüsünün içine giriyor. Dolayısıyla finansman ve yatırım sağlıyor. Özelikle büyümeye katkıda bulunuyor.

Biliyorsunuz daha önceden de altın hesapları çıktı. Şimdi altın sertifikaları fikri olabilir. Bütün bunlar yatırımcıya da devlet güvencesi olduğu taktirde bir fayda sağlar. Çünkü bir taraftan devlet güvencesinde altınların korunduğunu düşünürken diğer taraftan işlem görebilecek bir menkul kıymet sahibi olabilir. Onun için hem gayrimenkuldeki hem altındaki menkulleştirme süreçlerinin hepsini biz yerinde buluyoruz ve elimizden geldiği ölçüde de desteklemeye devam edeceğiz.

-Konut sektöründeki gelişmeler 240 ay taksit ve benzeri kampanyalar başarılı olur mu? 

-Biz yatırımcı olarak kampanyayı çok yerinde ve güzel bulduk. Bizim bu gayrimenkul yatırım fonumuz bu kapsam dahilinde bir projeden 40’a yakın daire satın aldı. Bu tür kampanyalar bir taraftan değere dönüştürülürken diğer taraftan da kentsel dönüşüme de fayda sağlıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim14 Nisan 2017 15:57

    reis vurdu gol oldu bir yüzükle gelmişti dünyanın en zenginleri listesine girdi.

  • aslan14 Nisan 2017 14:32

    şimdiye kadar gelen milyar dolarlar halkın cebine mi girdi. zenginin cebine girer

  • mercan dede14 Nisan 2017 11:22

    hıııı inandık.**gaz fabrikası gibi....ver gazı.**daha halk gyo dan yediğimiz kazıklar çıkmadı.**ilk önce düzeltmeye kamulardan başlayında sonrasının düşünürüz.**