Ana SayfaPiyasaÜnlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler ---

Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler

12 / 12
Ünlü’den hedefler, Ülker, ‘Daha’ neler var neler
14 Nisan 2017 - 10:47 www.borsagundem.com

ÜLKER GRUBU’NUN İKİ BÜYÜK SATIN ALMASINDA DANIŞMAN OLARAK ÇALIŞTIK 

-Murat Ülker’in paralarını yurt dışına çıkaran şirket olduğunuz söyleniyor, doğru mu?

-Biz Yıldız Holding/Ülker Grubu’na yatırım bankacılığı alanlarında hizmet veriyoruz. Bu hizmetler yurtiçi ve yurtdışında satın alım satımları, halka arzlar ve tahvil ihraçları gibi alanları kapsıyor.

Yıldız Holding global bir bisküvi ve çikolata şirketi olma yolunda Godiva, United Biscuits gibi önemli satın almalar gerçekleştirdi. Biz bu satın almalarda danışman olarak çalıştık. Bu şirketler yurtdışında olmakla beraber sahibi bir Türk şirketi olan Yıldız Holding’dir.

Ben Murat Ülker’in yurtdışına para çıkarttığı yönünde bir bilgiye sahip değilim.

-Ülker grubunun finans şirketi gibi çalıştığınız söyleniyor, doğru mu?

-Biz bütün müşterilerimizin finans şirketi gibi çalışıyoruz. Bizim neticede yapmak istediğimiz şey hem kurumların bizi iyi tanımasını sağlamak hem de bizim kurumları iyi tanımamız ki bu sayede yaratıcı çözümler bulalım, onların büyümeleri için fırsatlar götürelim, hem içerde hem dışarda gelişmelerini sağlayalım ve finansman sağlayalım. Bizim hedefimiz bu. Biz müşterilerimize derinlemesine giriyoruz. Başka türlü de uluslararası bankalarla rekabet etmeniz de mümkün olamaz. Ülker de bizim böyle bir müşterimiz. Bunun gibi Akfen var, Boyner var. Koç Grubu’yla çalışıyoruz.

-Ülker Grubu’nun satın alma ve satış işlemlerinin tamamında yer aldınız mı?

-Hepsini biz yapmadık. Biz Ülker’in içecek tahvil işini yaptık. Yurtdışındaki işlerinde biz vardık ama bizimle beraber yabancı bankalar da vardı. Mesela Godiva işinde Citi, United Biscuits işindeyse HSBC’yle beraber çalıştık. Ülker’in birçok önemli işinde olduk. İnşallah da olmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim14 Nisan 2017 15:57

    reis vurdu gol oldu bir yüzükle gelmişti dünyanın en zenginleri listesine girdi.

  • aslan14 Nisan 2017 14:32

    şimdiye kadar gelen milyar dolarlar halkın cebine mi girdi. zenginin cebine girer

  • mercan dede14 Nisan 2017 11:22

    hıııı inandık.**gaz fabrikası gibi....ver gazı.**daha halk gyo dan yediğimiz kazıklar çıkmadı.**ilk önce düzeltmeye kamulardan başlayında sonrasının düşünürüz.**