Ana SayfaPiyasaTürker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu---

Türker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu

1 / 2
Türker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu
13 Eylül 2017 - 11:36 www.borsagundem.com

SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR

SORU (1) - TURGG’ nin İstanbul Kartal’da 70 dönüm arazisine temmuz ayında onaylanan 1/5000 lik planla imar geldi. Arazi arsa oldu ve değeri katlandı. Arsanın güncel değerinin en az 700 milyon TL olduğu hesaplanıyor ama hisse beklentilerin aksine düşüşe geçti. Şirketin piyasa değeri sadece 273 milyon lira civarında. Bunun nedeni mal toplamak için hissenin baskılanması olabilir mi? Aydınlatırsanız memnun olurum. 

Adem Elmas

CEVAP - Türker Proje Gayrimenkul’ün Kartal'daki eski fabrika arazisinin de içerisinde bulunduğu 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı, Mimarlar Odası tarafından açılan dava sonrası iptal edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi yeni Nazım İmar Planı’nı geçtiğimiz temmuz ayında kabul etti. Şüphesiz bu plana da tekrar itirazların gelmesi mümkün. Öte yandan bu plana bağlı olarak, Kartal Belediyesi tarafından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın hazırlanarak Kartal Belediye Meclisi'nin onayından geçmesi gerekiyor. Şüphesiz bu plana da itirazların gelmesi süreci uzatacaktır. Şirket tüm bu sürecin ardından Kartal Belediyesi tarafından, Parselasyon Planı çalışmaları başlatılacağını belirtirken arazisi üzerinde gayrimenkul geliştirme çalışmasının sürecin tamamlanmasının ardından ele alınacağını ifade ediyor. 

Firma arazi üzerinde proje üretme niyetinde olması sebebiyle süreci yakından takip ediyor. Öte yandan yatırımcıları yanlış yönlendirmeme kaygısıyla öngörü ve beklenti niteliği taşıyacak açıklamalardan kaçındığını dile getirmekte. Gelinen aşamada ise henüz süreç tamamlanmadığından ileriye dönük herhangi bir projeksiyon sunmadığı anlaşılıyor. 

Mevcut durumda şirketin kayda değer bir geliri bulunmuyor. Son kapanışına göre hissenin fiyat kazanç oranı ise 90,14 seviyesinde bulunuyor. Bu oran hayli yüksek olup yatırımcıların ileriye dönük firmanın kârının artacağına dair güçlü beklentisinin olduğu şeklinde yorumlanabilir. Fakat şirketin arazisi üzerinde bir proje geliştirip geliştirmeyeceği ya da nasıl bir proje geliştireceği hususları belirsiz olduğu gibi proje geliştirilmesi halinde dahi bunun ne kadar süre alacağı hususu da muallakta bulunuyor. Belirsiz zamana yayılmış beklentiler yerine somut beklentilerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)